Fokhagymás-tejfölös csirkemell
2013-02-19- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Fokhagymás-tejfölös csirkemell 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 40perc
“Vannak olyan ételek, amelyek egyszerűen annyira ízlenek a családnak, hogy hétről-hétre követelik azokat. Az egyik ilyen étel a fokhagymás-tejfölös csirkemell, amelyet szerencsére nagyon könnyű elkészíteni, így nem megerőltető folyamatosan teljesíteni a kívánságokat.”
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell, csíkokra vágva
- 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- liszt
- 5 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt, lereszelve
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A csíkokra vágott csirkemelleket először fűszerezzük, aztán forgassuk be őket a lisztbe, majd helyezzük el őket egy olívaolajjal kikent hőálló üvegedénybe.
Lépés: 2
A tejfölben keverjük el a fokhagymát és öntsük a csirkemellre, majd az egészet szórjuk meg a reszelt sajttal.
Lépés: 3
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és tegyük be sülni a fokhagymás-tejfölös csirkemellet. Süssük a húst 30 percig – ennyi idő alatt a csirke megpuhul, a levétől, a liszttől és a tejföltől pedig krémesen szaftos lesz.
Lépés: 4
A fokhagymás-tejfölös csirkemellet sült burgonyával kínálják, és fogyasszanak mellé egy könnyű, száraz fehérbort, mondjuk somlói juhfarkot.
Átlag értékelés
(2.8 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet