Fokhagymás-tejfölös csirkemell

2013-02-19
Fokhagymás-tejfölös csirkemell
  • Várható: Fokhagymás-tejfölös csirkemell 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

“Vannak olyan ételek, amelyek egyszerűen annyira ízlenek a családnak, hogy hétről-hétre követelik azokat. Az egyik ilyen étel a fokhagymás-tejfölös csirkemell, amelyet szerencsére nagyon könnyű elkészíteni, így nem megerőltető folyamatosan teljesíteni a kívánságokat.”

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell, csíkokra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • liszt
  • 5 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt, lereszelve
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A csíkokra vágott csirkemelleket először fűszerezzük, aztán forgassuk be őket a lisztbe, majd helyezzük el őket egy olívaolajjal kikent hőálló üvegedénybe.

Lépés: 2

A tejfölben keverjük el a fokhagymát és öntsük a csirkemellre, majd az egészet szórjuk meg a reszelt sajttal.

Lépés: 3

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és tegyük be sülni a fokhagymás-tejfölös csirkemellet. Süssük a húst 30 percig – ennyi idő alatt a csirke megpuhul, a levétől, a liszttől és a tejföltől pedig krémesen szaftos lesz.

Lépés: 4

A fokhagymás-tejfölös csirkemellet sült burgonyával kínálják, és fogyasszanak mellé egy könnyű, száraz fehérbort, mondjuk somlói juhfarkot.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(2.8 / 5)

2.8 5 3
Értékelje a receptet

3 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Karfiol krémleves
Karfiol krémleves

A zöldségeket kezdjük el pirítani a vajon, majd néhány perc elteltével öntsük fel őket a zöldségleves alaplével. Fűszerezzünk, majd főzzük addig a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak.

Close