Fejes saláta vinaigrette mártással

2012-10-31
Fejes saláta vinaigrette mártással
  • Várható: Fejes saláta mártással 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 4 db fejes saláta
  • 10 dkg csemege uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívabogyó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csipet só
  • 1/2 dl fehérborecet
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • 1 csipet cukor
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1/2 dl víz
  • 1 csipet tárkony

Elkészítés:

Lépés: 1

A salátafejeket kétfelé vágjuk, és bő, hideg folyóvízben megmossuk, majd lecsepegtetjük.

Lépés: 2

Elkészítjük a vinaigrette mártást: a vöröshagymát, a csemege uborkát, az olívabogyót, a petrezselyemzöldet és a metélőhagymát apróra vágjuk.

Lépés: 3

Sóval, fehérborecettel, őrölt fehérborssal, cukorral, olívaolajjal és vízzel salátalevet készítünk.

Lépés: 4

Jól összekeverjük, majd 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. Tálaláskor meglocsoljuk a salátát az öntettel, majd megszórjuk tárkonnyal.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékelje a receptet

4 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    232 kcal
  • Fehérje

    5,9 g
  • Zsír

    27,1 g
  • Szénhidrát

    9,2 g
  • Rost

    2,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Epres-ananászos turmix
Epres-ananászos turmix

A félbevágott epreket, az ananászlét, a joghurtot keverjük össze turmixgéppel.

Close