Farsangi fánk rumos eperdzsemmel

2013-10-16
Farsangi fánk rumos eperdzsemmel
  • Várható: 9 farsangi fánk eperdzsemmel
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom
  • 5 dl olaj
  • rumos eperdzsem

Elkészítés:

Lépés: 1

A tejben felfuttatom az élesztőt. A tojássárgáját egy kanál cukorral kikeverem, és hozzáreszelem a citrom héját. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozom.

Lépés: 2

Felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a masszához, kikeverem a tésztát, lelisztezem. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom, mintával kiszúrom, a közepét megnyomom, s hagyom még egy keveset kelni.

Lépés: 3

Majd egy serpenyőben olajban mindkét oldalán megsütöm, a zsírját lecsöpögtetem, papírra szedem.

Lépés: 4

Tálaláskor szórok rá vaníliás cukrot, s teszek rá eperdzsemet.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Close