Falernum házilag
2013-03-30- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 1 üveg Falernum
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 24:10 óra
- Kész: 24:13 óra
A Falernum (édes szirup: mandula, gyömbér, szegfűszeg, lime, és néha vanília keveréke), gyakori karibi, tiki, illetve egzotikus koktélok alapanyaga.
A recept a szirup alkoholos változatát tartalmazza!
Néhány koktél, amelyben Falernum is felhasználásra kerül: Swamp Zombie, Severus Snape, Bali’s Luau
Hozzávalók:
- 30 cl Jamaicai Fehér Rum (pl.: Wray & Nephew White Overproof Rum, vagy helyette: 6 cl Lemon Hart Demerara 151 Proof Rum és 24 cl jamaicai fehér rum)
- 2 uncia (kb. 56,7 g) gyömbér (meghámozva és julienre vágva)
- 8 lime lereszelt héja
- 40 egész szegfűszeg
- 2 ánizs csillag
- 42 cl Simple Syrup (cukorszirup: 2 rész cukor és 1 rész víz)
- 1/4 teáskanál mandula kivonat
- 10,5 cl friss citromlé
- 3 cl friss limelé
Elkészítés:
Lépés: 1
Keverjük össze az alábbi hozzávalókat: rum, gyömbér, reszelt lime héj, szegfűszeg, ánizs, egy üvegedénybe, fedjük le, és hagyjuk állni 24 óráig.
Lépés: 2
Szűrjük le egy tölcsér segítségével kávé filteren keresztül az összes szilárd anyaggal együtt a keveréket egy másik üvegedénybe.
Lépés: 3
Az üvegedénybe töltsük bele az alábbi összetevőket: cukorszirup, mandula kivonat, friss citromlé, friss limelé.
Lépés: 4
Fedjük le az üvegedényt és rázzuk össze erőteljesen az édes szirupot (Falernum), majd használjuk azonnal, vagy tároljuk hűtőszekrényben.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet