Eperdzsem rebarbarával

2012-11-13
Eperdzsem rebarbarával
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 50perc

A rebarbara egy fanyar zöldség, amelynek az íze remekül illik az eper íz világához. Ha kedvelik az eperdzsemet, akkor bátran gondolják tovább a receptjét, és próbálják ki ezt a finomságot rebarbarával.

Hozzávalók:

  • 2 kg eper, apróra vágva
  • 0,5 kg rebarbara, apróra vágva
  • 0,5 kg cukor
  • 3 zacskó vaníliás cukor
  • 1 dl citromlé

Elkészítés:

Lépés: 1

Az apróra vágott, előkészített epret és rebarbarát keverjük el a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével, majd egy lábasban lassú tűz felett tegyük oda őket főni.

Lépés: 2

Forrás közben a dzsem állaga zavaros lesz, és hab is keletkezhet rajta, amelyet távolítsanak el. A dzsem mintegy 10 perc alatt ki fog tisztulni, ami azt jelenti, hogy kész is van.

Lépés: 3

A forró dzsemet öntsük csírátlanított üvegekbe, és a tetejére fordítva hagyjuk őket kihűlni. A dzsemet fogyasszák pirítós, vagy kétszersült mellé, de süteményekhez is bátran felhasználhatják.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Citromos zöldségleves
Citromos zöldségleves

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, pezsdülésig forrósítjuk.

Close