Ehető gumimaci

2013-02-25
  • Várható: Kb. 16 darab Ehető gumimaci
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 32perc

Hozzávalók:

  • 1/3 csésze víz (1 csésze = 2,5 dl)
  • 10-15 g ízesítetlen zselatin
  • 85 g ízesített zselatin (egyfajta ízesítésű)
  • Gumimaci készítő forma (gumimaci formájú szilikonos jégkockatartó)
  • Porcukor (opcionális)

Tipp (ízesített zselatin):

Ha nincs kéznél Dr. Oetker Gyümölcskocsonya por, amely különböző ízesítésekben (pl.: eper, erdei gyümölcs) is kapható, akkor a sima zselatint szörpökkel/gyümölcslékkel lehet ízesíteni, illetve színezni.

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy edénybe öntsünk 1/3 csészényi vizet, és adjuk hozzá a zselatinporokat.

Lépés: 2

Az elegyet közepes hőmérsékleten melegítsük fel, és kevergetés mellett oldjuk fel (kb. 10 perc) a zselatinport.

Lépés: 3

Vegyük le a tűzről, és várjunk 3-5 percet, majd öntsük át az edényből a folyadékot egy mérő- vagy kiöntőpohárba.

Lépés: 4

A mérőpohárból a gumimacis formákba töltsünk a folyadékból, egészen a formák tetejéig, és pihentessük 5 percig, amíg a folyadék teljesen kihűl.

Lépés: 5

A gumimacis jégkockatartót rakjuk a fagyasztóba 10-15 percig.

Lépés: 6

Miután kivettük a tartót a fagyasztóból, szórjunk porcukrot a gumimacik aljára (nem kötelező), és az újainkkal terítsük szét rajta, ezáltal a gumimacik alja nem fog letapadni a tányérra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 5
Értékelje a receptet

5 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szárított mézes ringlószilva

  • Whisky praliné

    Whisky praliné

  • Vodkamálna bonbon

    Vodkamálna bonbon

  • Baileys trüffel

    Baileys trüffel

  • Sós-karamellás tejcsokis bonbon, pirított szezámmaggal, étcsokoládé burokban

    Sós-karamellás tejcsokis bonbon, pirított szezámmaggal, étcsokoládé burokban

Kommentek (2)

  1. Szerző: Zsoldos Eszter on 2013.április 11.

    Tisztelt Gasztrotrend!

    Hol lehet ilyen gumimacis jégkockatartót kapni? Előre is köszönöm a segítséget!!
    Zsoldos Eszter

      Válasz

Hozzászólás a(z) Zsoldos Eszter bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Empanadilla - hússal töltött, sült tészta-tallér
Empanadilla – hússal töltött, sült tészta-tallér

Sima, rugalmas tésztát készítünk: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, az ecetet.

Close