Egyszerű karalábé leves nokedlivel

2013-10-21
Egyszerű karalábé leves nokedlivel
  • Várható: 2-3 tányérnyi karalábé leves nokedlivel
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók (leveshez):

  • 2 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál tej
  • liszt
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • zöldségleves kocka

Hozzávalók (nokedlihez):

  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A karalábét és a krumplit kockára vágom, a hagymákat aprítom. Egy lábasban olajon előbb a hagymákat megdinsztelem, majd beleteszem a karalábét és a krumplit is, rövid ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel, belemorzsolom a zöldségleves kockát.

Lépés: 2

Amíg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.

Lépés: 3

Amikor már csaknem puhák a zöldségek, beleszaggatom a nokedlit, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet és már tálalom is. A tetejére még szórok őrölt fekete borsot.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Csirkecombok ribizliben

A csirkecombokat lebőrözzük, a bőrt félretesszük, később más ételhez felhasználható.

Close