Édes túróval töltött zsemle

2014-01-27
Édes túróval töltött zsemle
  • Várható: 4 adag Édes túróval töltött zsemle
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Borajánló: Tokaji aszú 3 puttonyos borkülönlegesség

Hozzávalók:

  • 8 db zsemle
  • 8 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja

Hozzávalók (tepsi kikenéséhez):

  • 3 dkg margarin

Hozzávalók (díszítéshez):

  • 4-5 levél citromfű
  • 4-5 db málna

Elkészítés:

Lépés: 1

A zsemlék felső harmadát egy éles késsel levágjuk, a belsejüket kivájjuk, majd egy mély tálba tesszük.

Lépés: 2

A tejet összekeverjük a porcukor felével és a három tojás sárgájával. Az ízesített tej egyharmad részével meglocsoljuk a zsemlék kiszedett belsejét. Rövid ideig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük az áttört túrót, a maradék porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a reszelt citromhéjat és végül a keményre vert tojásfehérjét.

Lépés: 3

A kivájt zsemléket megtöltjük a túrókrémmel, rátesszük a kalapjukat, majd margarinnal kikent tűzálló edénybe egymás mellé állítjuk, végül meglocsoljuk a maradék ízesített tejjel.

Lépés: 4

Előmelegített sütőben 160 °C-on addig sütjük, amíg a zsemlék a cukros tejet magukba nem szívják, s a tetejük kissé megpirul. Citromfűvel és málnával tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    820,1 kcal
  • Fehérje

    32,5 g
  • Zsír

    52,1 g
  • Szénhidrát

    84,8 g
  • Rost

    0,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mézes diótorta
Mézes diótorta

A mézet, a tojássárgáját, a tejet, a darált diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat egy keverőtálba tesszük.

Close