Édes-savanyú tintahal

2012-12-31
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Édes-savanyú tintahal 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott, natúr tintahalkarika (lehet fagyasztott vagy konzerv kalmár is)
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1-1 nagy zöld és piros húsú paprika
  • 30 dkg darabolt konzerv ananász
  • 10 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy
  • 1 kisebb szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál ketchup
  • 6 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 dl víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A fagyasztott tintahalat szobahőmérsékleten fölengedjük. Ugyanezt tesszük, ha mélyhűtött kalmárt használunk; a konzervet pedig lecsöpögtetjük.

Lépés: 2

A sárgarépát megtisztítjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk. Az előbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük, az utóbbiakat kisujjnyi csíkokra vágjuk.

Lépés: 3

Az ananászt és a bambuszrügyet lecsöpögtetjük. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük. A répát, a paprikát meg a pórét az olajon, közepes lángon 5 percig pirítjuk-pároljuk. Az utolsó 2 percre a fokhagymát is hozzáadjuk.

Lépés: 4

Utána belekerül a lecsöpögtetett tintahal, ananász és bambuszrügy is. Közben a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítőt a vízzel összekeverjük. Az előzőekre öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Azonnal tálalható.

Tipp:

Fontos, hogy a tintahalat 4-5 percnél tovább ne pároljuk, mert rágóssá válik.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    492 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.

Close