Édes-savanyú tintahal
2012-12-31- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Édes-savanyú tintahal 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott, natúr tintahalkarika (lehet fagyasztott vagy konzerv kalmár is)
- 2 közepes sárgarépa
- 1-1 nagy zöld és piros húsú paprika
- 30 dkg darabolt konzerv ananász
- 10 dkg szeletelt konzerv bambuszrügy
- 1 kisebb szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 8 evőkanál ketchup
- 6 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 3 dl víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A fagyasztott tintahalat szobahőmérsékleten fölengedjük. Ugyanezt tesszük, ha mélyhűtött kalmárt használunk; a konzervet pedig lecsöpögtetjük.
Lépés: 2
A sárgarépát megtisztítjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk. Az előbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük, az utóbbiakat kisujjnyi csíkokra vágjuk.
Lépés: 3
Az ananászt és a bambuszrügyet lecsöpögtetjük. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük. A répát, a paprikát meg a pórét az olajon, közepes lángon 5 percig pirítjuk-pároljuk. Az utolsó 2 percre a fokhagymát is hozzáadjuk.
Lépés: 4
Utána belekerül a lecsöpögtetett tintahal, ananász és bambuszrügy is. Közben a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítőt a vízzel összekeverjük. Az előzőekre öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Azonnal tálalható.
Tipp:
Fontos, hogy a tintahalat 4-5 percnél tovább ne pároljuk, mert rágóssá válik.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
492 kcal