Disznótoros hagymás tört burgonyával és párolt káposztával

2013-10-21
Disznótoros hagymás tört burgonyával és párolt káposztával
  • Várható: Disznótoros hagymás tört burgonyával és párolt káposztával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:04 óra

Hozzávalók:

  • 1 csomag disznótoros (pl. Röfincsi, 550 g: májas- és véreshurka, valamint kolbász)
  • 60 dkg sertéstarja
  • ízlés szerint só
  • 1 dl száraz vörösbor
  • csipet őrölt bors

Hozzávalók (hagymás tört burgonyához):

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zsír
  • ízlés szerint só
  • csipet őrölt bors

Hozzávalók (párolt káposztához):

  • 1 dkg köménymag
  • 10 dkg zsír
  • 0,5 dl ecet
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg lilakáposzta
  • 5 dkg cukor
  • csipet só

Elkészítés:

Lépés: 1

A kolbászt, a hurkát és a szeletelt, megsózott és borsozott tarját megfelelő nagyságú tepsibe tesszük, és 1 dl vörösbort öntünk rá. A kolbászt és a hurkát sütőtűvel megszurkáljuk. Az egészet 160 °C-os sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük. A sülteket a tálalás előtti percekben 10 percig 180 °C-on pirítjuk.

Lépés: 2

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, és a megfőtt, megtisztított burgonyát rátörjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a sültek szaftját is ráöntjük.

Lépés: 3

Zsíron cukrot karamellizálunk, rászórjuk a köménymagot, és azonnal hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát. A káposztát legyaluljuk, megsózzuk, és azt is hozzáadjuk. Fedő nélkül pár percig pirítjuk, ráöntjük a vörösbort és kevés ecetet, majd fedő alatt addig pároljuk, míg meg nem puhul.

Lépés: 4

Frissen, forrón tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsös sertésragu cukkínivel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    2763,3 kcal
  • Fehérje

    91,3 g
  • Zsír

    228 g
  • Szénhidrát

    84,3 g
  • Rost

    4,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Meggyleves habgaluskával
Meggyleves habgaluskával

A tojássárgáját a porcukorral, a citrom reszelt héjával krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.

Close