Diós bonbon házilag

2013-10-31
Diós bonbon házilag
  • Várható: 15-17 darab Diós bonbon házilag
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 100 g darált dió
  • 100 g porcukor
  • 1/2 teáskanál instant kávépor
  • 1-2 evőkanál forró víz

Hozzávalók (tetejére):

  • 3 dkg csoki
  • 1/2 teáskanál olaj / 5 g vaj
  • 15-17 dió

Elkészítés:

Lépés: 1

A diót meg a cukrot szárazon összekevertem, a forró vízben feloldottam a kávét, majd a cukros diós elegyhez öntöttem, és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Fél órára betettem a hűtőbe.

Lépés: 2

Azután két réteg sütőpapír között kétujjnyi vastagra kézzel elnyomkodtam, és egy kisméretű pogácsaszaggatóval köröket szaggattam belőle.

Lépés: 3

A vajjal felolvasztott csokit rákentem a tetejükre és mindegyiket fél szem dióval dekoráltam.

Lépés: 4

Bonbon papírban tálaltam.

Feleség, anya és nagymama vagyok, aki..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ananász gyümölcsfagylalttal
Ananász gyümölcsfagylalttal

Az ananászt hosszában négyfelé vágjuk.

Close