Diós-almás bejgli
2013-12-02
- Várható: Diós-almás bejgli 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:40 óra
Borajánló: félédes, minőségi fehérbor
Hozzávalók (tésztához):
- 50 dkg liszt
- csipet cukor
- 2 dl tej
- 20 dkg margarin
- 2 db tojás
- 2 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- csipet só
Hozzávalók (töltelékhez):
- 25 dkg darált dió
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg mazsola
- csipet fahéj
- 10 dkg cukor
- 80 dkg alma
- 1 db tojás
Elkészítés:
Lépés: 1
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos, cukros tejben. Átszitáljuk a lisztet, ráreszeljük a margarint, csipet sót adunk hozzá, és összegyúrjuk. Ezután hozzátesszük a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a tojások sárgáját, a porcukrot, és az egészet összegyúrjuk. Hűtőben letakarva, 15-20 percig pihentetjük.
Lépés: 2
Miközben a tészta pihen, lereszeljük az almát, és kristálycukrot adunk hozzá. Mikor levet engedett, kinyomkodjuk, összekeverjük a darált dióval, a mazsolával és a fahéjjal.
Lépés: 3
A tésztát téglalap alakúra, fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük úgy, hogy a két végét behajtjuk.
Lépés: 4
Kiolajozott tepsibe tesszük a tekercset, és meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt, megkenjük tojással, megszurkáljuk hegyes pálcikával, hogy ne repedjen szét, majd 160-180 °C-os sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1757 kcal -
Fehérje
31,5 g -
Zsír
145,9 g -
Szénhidrát
135,7 g -
Rost
5,3 g