Diós-almás bejgli

2013-12-02
Diós-almás bejgli
  • Várható: Diós-almás bejgli 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:40 óra

Borajánló: félédes, minőségi fehérbor

Hozzávalók (tésztához):

  • 50 dkg liszt
  • csipet cukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só

Hozzávalók (töltelékhez):

  • 25 dkg darált dió
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg mazsola
  • csipet fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 80 dkg alma
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Lépés: 1

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos, cukros tejben. Átszitáljuk a lisztet, ráreszeljük a margarint, csipet sót adunk hozzá, és összegyúrjuk. Ezután hozzátesszük a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a tojások sárgáját, a porcukrot, és az egészet összegyúrjuk. Hűtőben letakarva, 15-20 percig pihentetjük.

Lépés: 2

Miközben a tészta pihen, lereszeljük az almát, és kristálycukrot adunk hozzá. Mikor levet engedett, kinyomkodjuk, összekeverjük a darált dióval, a mazsolával és a fahéjjal.

Lépés: 3

A tésztát téglalap alakúra, fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük úgy, hogy a két végét behajtjuk.

Lépés: 4

Kiolajozott tepsibe tesszük a tekercset, és meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt, megkenjük tojással, megszurkáljuk hegyes pálcikával, hogy ne repedjen szét, majd 160-180 °C-os sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1757 kcal
  • Fehérje

    31,5 g
  • Zsír

    145,9 g
  • Szénhidrát

    135,7 g
  • Rost

    5,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csirkemájjal töltött karajszelet mandulás-kukoricapelyhes bundában
Csirkemájjal töltött karajszelet mandulás-kukoricapelyhes bundában

A csirkemájat, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.

Close