Dán húsgombócleves
2013-06-17- Várható: Dán húsgombócleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés darálthús
- 20 dkg gomba
- 1 fej fokhagyma
- csipet só
- csipet bors
- csipet kakukkfű
- 2 db tojás
- 10 dkg liszt
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 1/2 db póréhagyma
- 15 dkg burgonya
- csipet só
- csipet bors
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Lépés: 1
A sertéshúst a gombával és a fokhagymával együtt háromszor átdaráljuk, hogy pépes legyen. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzákeverjük a tojást és legvégül a lisztet. Apró húsgolyókat formázunk belőle.
Lépés: 2
1,5 liter vizet felforralunk. Mikor felforr, beletesszük a húsgolyókat. A keletkező habot leszedjük.
Lépés: 3
A sárgarépát, fehérrépát, zellert, póréhagymát és a burgonyát megtisztítjuk, a húsgombóccal egyenlő nagyságú szeletekre vágjuk, és a leveshez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön 35-40 perc alatt készre főzzük.
Lépés: 4
Metélőhagymával és petrezselyemzölddel tálaljuk.
Átlag értékelés
(3.8 / 5)
4 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
622,4 kcal -
Fehérje
57,1 g -
Zsír
19,7 g -
Szénhidrát
49,9 g -
Rost
6,8 g