Dán húsgombócleves

2013-06-17
Dán húsgombócleves
  • Várható: Dán húsgombócleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés darálthús
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej fokhagyma
  • csipet só
  • csipet bors
  • csipet kakukkfű
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 1/2 db póréhagyma
  • 15 dkg burgonya
  • csipet só
  • csipet bors
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Lépés: 1

A sertéshúst a gombával és a fokhagymával együtt háromszor átdaráljuk, hogy pépes legyen. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzákeverjük a tojást és legvégül a lisztet. Apró húsgolyókat formázunk belőle.

Lépés: 2

1,5 liter vizet felforralunk. Mikor felforr, beletesszük a húsgolyókat. A keletkező habot leszedjük.

Lépés: 3

A sárgarépát, fehérrépát, zellert, póréhagymát és a burgonyát megtisztítjuk, a húsgombóccal egyenlő nagyságú szeletekre vágjuk, és a leveshez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön 35-40 perc alatt készre főzzük.

Lépés: 4

Metélőhagymával és petrezselyemzölddel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Értékelje a receptet

4 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

  • Sárgadinnyeleves saját héjában

    Sárgadinnyeleves saját héjában

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    622,4 kcal
  • Fehérje

    57,1 g
  • Zsír

    19,7 g
  • Szénhidrát

    49,9 g
  • Rost

    6,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkocskákkal
Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkocskákkal

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, amikor megfőtt, megtisztítjuk.

Close