Cumberland mártás
2014-05-20- Várható: 1 liter Cumberland mártás
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Klasszikus angol mártás
Hozzávalók:
- 700 g ribizlizselé (vagy 1 kg friss ribizli)
- 2 dl fanyar vörösbor
- 5 cl konyak
- 5 cl madeira jellegű vörösbor
- 250 g narancs
- 1 db citrom
- 1 g törött fehér bors
- 50 g mustár
- 300 g cukor (ha friss gyümölcsöt használunk)
Elkészítés:
Lépés: 1
A ribizlizselét - vagy az 1 kg friss gyümölcs 300 g cukorban főtt 1 dl vörösboros főzetét - drótszitán áttörjük, és keverőtálba tesszük.
Lépés: 2
Hozzáadjuk a vörösbort, a konyakot, a narancsok és a citrom szűrt levét, a mustárral és a törött fehér borssal ízesítve jól kikeverjük.
Lépés: 3
A narancsok és a citrom fehérje nélküli héját vékony metéltre vágjuk és madeira - nehéz, zamatos, testes vörösbor - jellegű vörösborban felfőzzük, majd amikor kihűlt, belekeverjük a már kész mártásba.
Tipp:
Jól behűtve adjuk vadak, vadszárnyasok mellé. A háziszárnyasoknak is méltó kísérőmártása, külön mártásoscsészében adjuk az asztalra. Jól illik a naranccsal töltött kacsa mellé is.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
71 kcal -
Fehérje
30 g -
Zsír
18 g -
Szénhidrát
161 g