Cukorszirup
2013-03-14- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: 1 üveg Cukorszirup
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 11perc
- Kész: 12perc
A koktélokhoz használt cukorszirup aránya: 1 rész víz és 1 rész cukor.
Sűrűbb cukorszirup készítéséhez, használjuk az alábbi arányokat: 1 rész víz és 2 rész cukor.
Néhány koktél, amelyben cukorszirup is felhasználásra kerül: Daiquiri, Mojito, Barcelona
Hozzávalók:
- 1 rész (pl.: 2 csésze = 0,5 l) hideg víz
- 1 rész (pl.: 2 csésze = 0,5 kg) kristálycukor (de lehet barna cukor vagy nádcukor is)
1 csésze = 2,5 dl
Elkészítés:
Lépés: 1
2 csészényi hideg vizet forraljunk fel egy edényben.
Lépés: 2
Keverjük bele a 2 csészényi cukrot, és vegyük le alacsony hőfokra (takarékra) a lángot.
Lépés: 3
Időközönként kevergessük meg, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Lépés: 4
Vegyük le a tűzről a cukros oldatot.
Lépés: 5
A cukorszirupot hűtsük szobahőmérsékletűre, majd öntsük bele egy tiszta üvegedénybe, és tároljuk hűtőszekrényben.
Videó (sűrű cukorszirup elkészítése):
Átlag értékelés
(4 / 5)
45 ember értékelte ezt a receptet