Cukorszirup

2013-03-14
  • Várható: 1 üveg Cukorszirup
  • Előkészületi idő: 1perc
  • Elkészítési idő: 11perc
  • Kész: 12perc

A koktélokhoz használt cukorszirup aránya: 1 rész víz és 1 rész cukor.

Sűrűbb cukorszirup készítéséhez, használjuk az alábbi arányokat: 1 rész víz és 2 rész cukor.

Néhány koktél, amelyben cukorszirup is felhasználásra kerül: Daiquiri, Mojito, Barcelona

Hozzávalók:

  • 1 rész (pl.: 2 csésze = 0,5 l) hideg víz
  • 1 rész (pl.: 2 csésze = 0,5 kg) kristálycukor (de lehet barna cukor vagy nádcukor is)

1 csésze = 2,5 dl

Elkészítés:

Lépés: 1

2 csészényi hideg vizet forraljunk fel egy edényben.

Lépés: 2

Keverjük bele a 2 csészényi cukrot, és vegyük le alacsony hőfokra (takarékra) a lángot.

Lépés: 3

Időközönként kevergessük meg, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

Lépés: 4

Vegyük le a tűzről a cukros oldatot.

Lépés: 5

A cukorszirupot hűtsük szobahőmérsékletűre, majd öntsük bele egy tiszta üvegedénybe, és tároljuk hűtőszekrényben.

Videó (sűrű cukorszirup elkészítése):

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 45
Értékelje a receptet

45 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Karamell szirup
Karamell szirup

Egy edényben melegítsünk vizet, majd adjuk hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel teljesen a cukrot.

Close