Csontleves grízgaluskával
2013-10-24- Várható: 2 tányér Csontleves grízgaluskával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:00 óra
- Kész: 2:10 óra
Ez a leves nem húsból, hanem húsos csontból készült. Nagyon finom volt, s a hozzávaló nem 1400 Ft volt kilónként, hanem csak 400 Ft, s ezen is volt azért egy kevés hús. Jó, tudom, a húsleves húsát sokan felhasználják, s paradicsomszósszal, krumplival új ételt csinálnak.
Hozzávalók:
- 1/2 kg húsos marhacsont
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db kicsi zeller
- zeller levél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db krumpli
- 1 teáskanál szemes bors
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- 1 db tojás
- 2 púpozott evőkanál gríz (búzadara)
Elkészítés:
Lépés: 1
Az alaposan megmosott csontokat egy lábasba teszem, hozzáadom a hagymát, szemes borsot, felöntöm vízzel, sózom.
Lépés: 2
Egy óra lassú főzés után leszedem a habját, majd beleteszem a zöldségeket, s tovább főzöm további egy óráig.
Lépés: 3
Közben elkészítem a daragaluskát, s némi pihentetés után a levesbe szaggatom.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet