Csontleves grízgaluskával

2013-10-24
Csontleves grízgaluskával
  • Várható: 2 tányér Csontleves grízgaluskával
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:10 óra

Ez a leves nem húsból, hanem húsos csontból készült. Nagyon finom volt, s a hozzávaló nem 1400 Ft volt kilónként, hanem csak 400 Ft, s ezen is volt azért egy kevés hús. Jó, tudom, a húsleves húsát sokan felhasználják, s paradicsomszósszal, krumplival új ételt csinálnak.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg húsos marhacsont
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db kicsi zeller
  • zeller levél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 teáskanál szemes bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál gríz (búzadara)

Elkészítés:

Lépés: 1

Az alaposan megmosott csontokat egy lábasba teszem, hozzáadom a hagymát, szemes borsot, felöntöm vízzel, sózom.

Lépés: 2

Egy óra lassú főzés után leszedem a habját, majd beleteszem a zöldségeket, s tovább főzöm további egy óráig.

Lépés: 3

Közben elkészítem a daragaluskát, s némi pihentetés után a levesbe szaggatom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tokaji galuska
Tokaji galuska

A túrót átpasszírozzuk, hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, a sót, a tojást és a vajat.

Close