Csokoládés piskótatekercs erdei gyümölcskrémmel
2012-10-24- Várható: 1 db piskótatekercs
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Hozzávalók (piskótatekercshez):
- 6 db tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg búzafinomliszt
- 1 csipet só
Hozzávalók (csokoládétöltelékhez):
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 1 kávéskanál fahéj
Hozzávalók (erdei gyümölcskrémhez):
- 10 dkg vaj
- 5 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- 4 db mentalevél
- 3 cl fehér rum
Elkészítés:
Lépés: 1
A tojás sárgáját a cukor felével elkeverjük, a fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A kettőt óvatosan összeöntjük, megsózzuk, és végül lassú kavarás közben hozzáadjuk a lisztet. A simára kevert masszát ujjnyi vastagságban sütőpapírra terítjük, és 180 °C-os sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük. Ezután a még meleg piskótát feltekerjük, és félretesszük pihenni, míg a csokoládétölteléket elkészítjük.
Lépés: 2
A csokoládét vízgőzön felmelegítjük, kevés fahéjjal illatosítjuk, majd elkeverjük a tejszínnel. A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, beletöltjük a meleg csokoládét, ezután újra feltekerjük.
Lépés: 3
Az erdei gyümölcskrém elkészítéséhez a vajat elkeverjük a cukor felével, a tojás sárgájával és a rummal, míg krémes állagú nem lesz. A tojás fehérjét a cukor másik felével habbá verjük. A kettőt elvegyítjük, majd a kiolvasztott erdei gyümölcsöt is hozzáadjuk.
Lépés: 4
Tálaláskor a piskótatekercset szeletekre vágjuk, mellétesszük az erdei gyümölcskrémet, egész málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítjük.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Fehérje
18,1 g -
Zsír
101,4 g -
Szénhidrát
36,7 g -
Rost
11,9 g