Csokoládé tallér

2013-12-23
Csokoládé tallér
  • Várható: 7 db Csokoládé tallér
  • Felszolgálás: 7 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 35perc

Gyors és optimális megoldás, ha szűkében vagyunk az időnek, vendégeket várunk, esetleg ajándékozni szeretnénk. Ezt az édességet az utolsó pillanatban is elkészíthetjük. A siker nem marad el.

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé (nálam: 65%-os Choceur)
  • 2 gr kakaóvaj por
  • 15 gr pekándió
  • 15 gr mézes-sós mandula
  • 9 szem vörös áfonya (aszalt)
  • 9 szem meggy (aszalt)

Elkészítés:

Lépés: 1

A diót, mandulát és az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vágom.

Lépés: 2

Sütőpapírra egy pohár segítségével köröket rajzolok. (nálam: 7,5 cm - mert ez a nagyság fért bele a dobozba. Ez volt a csomagolás.)

Lépés: 3

A csokit felolvasztom és temperálom.

Lépés: 4

A temperált csokiból kb. két evőkanálnyit teszek a rajzolt kör közepére, és a kanál domború részével elterítem azt. Vigyázok, hogy a vonalból ne fussak ki.

Lépés: 5

Megszóróm a gyümölccsel és a dióval, mandulával.

Lépés: 6

Hűvös helyen tartom teljes dermedésig, majd leemelem a papírról a csoki korongokat, csomagolom vagy tányérra teszem.

A csoki olvasztása, temperálása:

Az apróra tört csokit 40 fokra melegítem a csokoládé olvasztó gépben, majd kiveszem a tartályt és hideg lapra (pl. konyhapult) helyezem, és állandó keverés mellett 34-35 fokra hűtöm. Ekkor beleteszem a kakaóvaj port, alaposan elkeverem. Ha a csoki elérte a 31-32 fok hőmérséklet, kezdhetek dolgozni vele. Ekkor kezdem a fentebb leírtak alapján teríteni a csokit a papírra.

Horváth Györgyi vagyok, a "Csokoládé Kreatívan"..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Török Kávéházi Estek 2015
Ismét tematikus hónapot szervez a török kulturális központ a gasztronómia jegyében

2015. április 29., Budapest – A tavaly januárban megrendezett első tematikus gasztrohónap után a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ idén májusban az óriási érdeklődésre való tekintettel ismét nagyszabású...

Close