Csokis kalács

2014-01-24
Csokis kalács
  • Várható: 4 adag Csokis kalács
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Borajánló: Tokaji aszú 3 puttonyos borkülönlegesség

Hozzávalók (tésztához):

  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 kg liszt
  • 1 dkg sütőpor
  • 5 db tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1,4 dl olaj
  • csipet só

Hozzávalók (kenéshez):

  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin

Hozzávalók (töltelékhez):

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kakaópor

Elkészítés:

Lépés: 1

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt, összekeverjük a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az olajjal, a tej másik felével és a sóval, majd simára dagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. fél órán át kelesztjük.

Lépés: 2

A töltelék elkészítéséhez a margarint habosra verjük a porcukorral és a kakaóporral.

Lépés: 3

Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk. Egyenként fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. A tekercseket kettesével összefonjuk, és kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük. A margarint megolvasztjuk, elegyítjük a tojással, és ezzel a krémmel megkenjük a megsült kalácsot. Pár percig pihentetjük, és szeletelve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    2426,8 kcal
  • Fehérje

    44,9 g
  • Zsír

    204,7 g
  • Szénhidrát

    202,5 g
  • Rost

    0,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Forró Csokoládé
Forró Csokoládé

A csokoládét kisebb darabokra vágjuk és a tejjel együtt takaréklángra tesszük.

Close