Csokis kalács
2014-01-24- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: 4 adag Csokis kalács
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Borajánló: Tokaji aszú 3 puttonyos borkülönlegesség
Hozzávalók (tésztához):
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg kristálycukor
- 1 kg liszt
- 1 dkg sütőpor
- 5 db tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
- 1,4 dl olaj
- csipet só
Hozzávalók (kenéshez):
- 1 db tojás
- 5 dkg margarin
Hozzávalók (töltelékhez):
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg kakaópor
Elkészítés:
Lépés: 1
A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt, összekeverjük a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az olajjal, a tej másik felével és a sóval, majd simára dagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. fél órán át kelesztjük.
Lépés: 2
A töltelék elkészítéséhez a margarint habosra verjük a porcukorral és a kakaóporral.
Lépés: 3
Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk. Egyenként fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. A tekercseket kettesével összefonjuk, és kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük. A margarint megolvasztjuk, elegyítjük a tojással, és ezzel a krémmel megkenjük a megsült kalácsot. Pár percig pihentetjük, és szeletelve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
2426,8 kcal -
Fehérje
44,9 g -
Zsír
204,7 g -
Szénhidrát
202,5 g -
Rost
0,5 g