Csirkemell saláta filézett naranccsal és jégsalátával

2013-01-02
Csirkemell saláta filézett naranccsal és jégsalátával
  • Várható: Csirkemell saláta filézett naranccsal 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 33perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • csipetnyi tengeri só
  • csipetnyi őrölt fehér bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 db narancs
  • 1 db jégsaláta
  • 2 db lime
  • 1 csomag vöröshagyma
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 csomag rukkola

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval és fehér borssal bepácoljuk. Lassú tűzön, olívaolajban megsütjük a húst, és félretesszük hűlni.

Lépés: 2

A narancsot alaposan meghámozzuk, annyira, hogy a fehér hártya ne maradjon rajta, mert keserű. A jégsalátát nagyobb kockákra vágjuk, a vöröshagymát csíkokra szeleteljük, a sárgarépát lereszeljük, és megfelelő nagyságú tálban az egészet összekeverjük.

Lépés: 3

A kihűlt csirkemellet vékony csíkokra, a lime-ot cikkekre szeljük.

Lépés: 4

Az összekevert salátát tányérra halmozzuk, a csirkemell csíkokat ízlésesen ráhelyezzük, majd lime-mal és rukkolával körbedíszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    275,2 kcal
  • Fehérje

    34,6 g
  • Zsír

    8,9 g
  • Szénhidrát

    19 g
  • Rost

    2,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Eper vörösborzselében
Eper vörösborzselében

Az egészséges eperszemeket megmossuk, lecsumázzuk és félbevágjuk.

Close