Csirkehúsleves

2013-12-19
Csirkehúsleves
  • Várható: Csirkehúsleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:40 óra

Borajánló: száraz, minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 15 dkg karfiol
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet étkezési só
  • csipet bors
  • 1/2 db szerecsendió
  • csipet sáfrány

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, és egy megfelelő méretű fazékba helyezzük. Hideg vizet engedünk rá, és feltesszük főni. Mikor felforrt, a habot leszedjük.

Lépés: 2

A sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, karfiolt és a kelkáposztát megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd a zöldségekkel együtt hozzáadjuk a húshoz. Sóval, borssal, szerecsendióval és sáfránnyal fűszerezzük, majd lassú tűzön 35-40 perc alatt készre főzzük.

Lépés: 3

A csirkét húsvágó ollóval feldaraboljuk, a zöldséggel és a levessel együtt tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    818,3 kcal
  • Fehérje

    94,7 g
  • Zsír

    30,9 g
  • Szénhidrát

    15,6 g
  • Rost

    2,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Angol karácsonyi gyümölcspuding

Először a mazsolaszőlőt forrázzuk le, kihűtjük.

Close