Csirke tejfölös uborkamártásban, párolt sárgarépával
2013-11-27- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Csirke tejfölös uborkamártásban, párolt sárgarépával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 8perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 58perc
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 1,5 dl olaj
- 25 dkg gomba
- 1 fej fokhagyma
- 10 dkg liszt
- 2 db leveskocka
- ízlés szerint só
- csipet fehérbors
- 80 dkg kígyóuborka
- 40 dkg sárgarépa
- 4 dl tejföl
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkemelleket megmossuk, sóval és borssal fűszerezzük, lisztben megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk.
Lépés: 2
Ugyanabban az olajban megpirítjuk a megtisztított gombát és az apróra szelt fokhagymát, megszórjuk liszttel. 4 dl vízben feloldjuk a leveskockákat, majd felöntjük vele a gombát.
Lépés: 3
Mikor felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát, majd beletesszük az elősütött csirkemelleket, és addig főzzük, míg az uborka puha nem lesz.
Lépés: 4
Közben a sárgarépát megmossuk, felszeleteljük, és gőzben megpároljuk.
Lépés: 5
Legvégül hozzáadjuk a húshoz a tejfölt, és összeforraljuk az ételt.
Lépés: 6
A csirkét a sárgarépával együtt tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1095,1 kcal -
Fehérje
66,9 g -
Zsír
72,6 g -
Szénhidrát
35,6 g -
Rost
1,9 g