Csirke korma
2012-11-17- Várható: Csirke korma 2 főre
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 4 fahéj
- 4-8 kardamom
- 6-10 szegfűszeg
- 1 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 csirkemell, félbe vágva
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt kardamom
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál őrölt szárított csípős paprika
- 1/2 csésze paradicsomszósz
- 1/2 csésze víz
- 1/2 csésze kókusztej
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál friss koriander, apróra vágva (vagy 1/2 teáskanál szárított)
1 csésze = 2,5 dl
Elkészítés:
Lépés: 1
Az olajat közepes lángon melegítsük fel, és adjuk hozzá a fahéjat, kardamomi magot és a szegfűszeget.
Lépés: 2
Amikor az aromák felszabadulnak, hajtsuk le a lángot, adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és főzzük, amíg a hagyma megpuhul.
Lépés: 3
Adjuk hozzá a csirkét, főzzük kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a sót, őrölt fahéjat, őrölt kardamomot, őrölt szegfűszeget és a csípős paprikát.
Lépés: 4
Jól keverjük össze, hogy a fűszerek elfedjék a csirkét.
Lépés: 5
Tegyünk bele paradicsomszószt és vizet, fedjük le és főzzük 10 percig.
Lépés: 6
Adjuk hozzá a kókusztejet, köményt és koriandert és főzzük 5 percig.
Lépés: 7
Tálaljuk rizzsel vagy naan kenyérrel.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
261,6 kcal -
Fehérje
18,8 g -
Zsír
14,4 g -
Szénhidrát
14,9 g -
Cukor
8 g