Csípős-savanyú leves

2013-06-15
Csípős-savanyú leves
  • Várható: Csípős-savanyú leves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 28perc

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 1 db póréhagyma
  • 8 dkg császárszalonna
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl fehérborecet
  • 3 db tojás
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg erős chiliszósz
  • csipetnyi só
  • csipetnyi őrölt bors
  • 10 dkg garnélarák
  • 5 dkg édes-savanyú szósz

Elkészítés:

Lépés: 1

A gombát, a póréhagymát és a császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd 1 liter sós vízben a garnélarákkal együtt 5 percig főzzük.

Lépés: 2

Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a fehérborecetet, a zöldborsót, a chiliszószt, az édes-savanyú szószt és ízlés szerint borsot, majd tovább főzzük.

Lépés: 3

A tojásokat felütjük, elkeverjük, majd a forrásban lévő levesbe lassan belecsurgatjuk.

Lépés: 4

Forró csészékben tálaljuk, póréhagymával díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    239,6 kcal
  • Fehérje

    7,1 g
  • Zsír

    15,5 g
  • Szénhidrát

    16,3 g
  • Rost

    1,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fejes saláta lilahagymával, tojássalátával és bazsalikomos-olívás öntettel
Fejes saláta lilahagymával, tojássalátával és bazsalikomos-olívás öntettel

A sóból, cukorból, fehérborecetből és az apróra vágott lilahagymából salátalevet készítünk.

Close