Császármorzsa

2013-02-21
Császármorzsa
  • Várható: Császármorzsa 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 50perc

“A császármorzsa receptje alig nehezebb a palacsinta receptjénél, ráadásul sokkal szaporább az elkészítése. A császármorzsa titka, hogy sütés közben kicsit oda kell pirítani, karamellizálni kell a hozzávalóit.”

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg mazsola
  • porcukor
  • lekvár, vagy szörp

Elkészítés:

Lépés: 1

Először áztassuk be a búzadarát fél liter tejbe, hogy a császármorzsa ne legyen tőle ropogós. A maradék tejbe áztassuk be a mazsolát is, hogy az is puha legyen.

Lépés: 2

Ha a búzadara magába szívta a tejet, akkor adjuk hozzá a lisztet, a mazsolát és a vaníliás cukrot, majd jól keverjük el őket.

Lépés: 3

Válasszuk szét a tojásokat – a sárgáját és a cukrot keverjük addig egy mixerrel, amíg ki nem fehérednek, majd keverjük hozzá a „grízes” masszához. A tojások fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval, majd azt is forgassuk hozzá a masszához.

Lépés: 4

A palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb masszát palacsintasütőben kell kisütni. Ehhez olvasszunk meg egy kis a vajat, majd oszlassunk el a sütőben egy adagot a masszából. A császármorzsa tésztája persze sokkal vastagabb a palacsintáénál, ezért dupla-tripla mennyiséget kell a serpenyőbe önteni.

Lépés: 5

Ha a császármorzsa egyik oldala megsült, akkor fordítsuk meg, majd két fakanál segítségével kezdjük el széttépkedni. Ezt addig végezzük, amíg a desszertünk morzsa állagú nem lesz. A császármorzsát ez után is pirítsuk még egy kicsit, hogy karamellizálódjanak a hozzávalói.

Lépés: 6

Az elkészült császármorzsát még forrón, lekvárral, vagy szörppel leöntve és porcukorral megszórva kínálják.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szárított mézes ringlószilva

  • Whisky praliné

    Whisky praliné

  • Vodkamálna bonbon

    Vodkamálna bonbon

  • Baileys trüffel

    Baileys trüffel

  • Stíriai metélt

    Stíriai metélt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vörösbor és sajt
Vörösboros diéta – csak ínyenceknek!

Egy pohár finom borról a legszigorúbb fogyókúra alatt sem szabad lemondani, sőt egyes dietetikusok kifejezetten ajánlják is. Élénkíti a keringést és értékes összetevőinek hála a vörösbor jótékonyan hat az idegrendszerre...

Close