Ciroc Sunset koktél
2013-07-01- Várható: 1 pohár Ciroc Sunset koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 4perc
Pohár: pezsgős (flute)
Díszítés: citromhéj spirál, cukor crusta
Hozzávalók:
- 4,5 cl Ciroc Vodka (francia szőlőből készült vodka)
- 2,25 cl ananászlé
- 3 cl áfonyalé
- 1 öntet Triple Sec
- pezsgő, a feltöltéshez
Elkészítés:
Lépés: 1
Legelőször készítsük el a flute pohár peremének citromos-cukros díszítését. Egy csészébe öntsünk citromlevet, majd egy másikba cukrot. Elsőként mártsuk bele a pohár teljes peremét a citromlébe, majd utána mártsuk/forgassuk bele a cukorba.
Lépés: 2
Miután a hozzávalókat jéggel jól összeráztuk egy rázókehelyben, szűrjük át duplán (használjunk pluszba finomszűrőt is) az italt a korábban díszített pohárba.
Lépés: 3
A poharat töltsük fel hűtött pezsgővel, és díszítsük a koktélt egy vékony citromhéj spirállal.
Tipp (citromhéj spirál készítése):
Egy spirálvágó kés (vagy citrus zester) segítségével vágjunk ki föntröl-közép felé haladva spirál formájában egy tetszőleges hosszúságú citromhéj csíkot a citrusból (a műveletet lehetőleg az ital fölött végezzük, hogy a kicsapodó illóolajból is belekerüljön). Majd ezt a citromhéj spirált tekerjük föl egy műanyag keverőpálcára, és a pohár fölött (amelyben már benne van az ital) erőteljesen csavarjuk meg a héjat, hogy kerüljön még illóolaj az italba, majd a végén díszítésként dobjuk bele (vagy az egyik végét akasszuk rá a pohár szélére) a citromhéj spirált a koktélba.
Videó (citromhéj spirál készítése):
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet