Chilis babos egytálétel

2013-10-17
Chilis babos egytálétel
  • Várható: Chilis babos egytálétel 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 15 dkg húsos szalonna
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 fej közepes vöröshagyma
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 3 db chilipaprika
  • csipetnyi oregánó
  • 2 db babérlevél
  • csipetnyi őrölt köménymag
  • 1 db paradicsom konzerv
  • 1 db vörösbab konzerv
  • 1 db csemegekukorica konzerv
  • csipetnyi só
  • 4 cl whisky

Elkészítés:

Lépés: 1

A húsos szalonnát kockára vágjuk, majd vastag falú lábasban aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott fokhagymát és a kockára vágott vöröshagymát. Erős tűzön addig pirítjuk, amíg zsírjára pirul.

Lépés: 2

Hozzáadjuk a darált sertéshúst, majd pár percig, állandó keverés mellett, fedő nélkül pároljuk. 2-3 db színes chilipaprikával, oregánóval, 1-2 db babérlevéllel és köménymaggal ízesítjük.

Lépés: 3

Az egész paradicsomkonzervet ráöntjük, majd leve nélkül a vörösbab és a csemegekukorica konzervet is. Elkeverjük, kevés sót teszünk bele, és lassú tűzön, fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük.

Lépés: 4

A tálalás előtt egy kupica whiskyt öntünk az ételhez, és azonnal lefedjük. Így kap jellegzetes, pikáns illatot.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

    Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

    Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Szabolcsi töltött káposzta

    Szabolcsi töltött káposzta

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

    Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1372 kcal
  • Fehérje

    52 g
  • Zsír

    76 g
  • Szénhidrát

    86 g
  • Rost

    6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Naspolyatorta
Naspolyatorta

A tisztított naspolyát megmossuk és kimagozzuk. A mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük.

Close