Caramel Apple Jello Shots
2013-03-20- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 36-48 db Caramel Apple Jello Shots
- Felszolgálás: 9-12 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 4:55 óra
- Kész: 4:58 óra
Hozzávalók:
- 6 zöld alma
- 3 citrom
- 1 csomag zselatin
- 1/2 csésze víz
- 1 csomag forró csokoládé por
- 1/2 csésze kókusztej
- 1/4 csésze cukor
- 2 csepp sárga élelmiszer színezék
- 1/2 csésze Vodka
- 1/2 csésze tejkaramella likőr (Butterscotch Schnapps, pl.: Bols vagy DeKuyper)
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Elkészítés:
Lépés: 1
Vágjuk félbe a zöld almákat, és formáljunk belőlük csészéket úgy, hogy egy melon baller (gombóc alakú, egy kis kanál-szerű eszköz, hasonlít a fagylaltos kanálhoz) vagy egy kávéadagoló kanál segítségével vájjuk ki az almák húsát, a héjuktól kb. 1 cm vastag távolságra. Az almákat rakjuk aztán egy formába.
Lépés: 2
Vágjuk félbe a citromokat, és facsarjunk ki levet belőlük minden egyes zöld almás csészébe, és kenjük szét egy cukrász ecset segítségével a citromlevet a zöld almák belső falán.
Lépés: 3
Tegyünk vizet a fazékba, és kezdjük el melegíteni közepes hőn. Öntsük bele a forró csokoládé port, és keverjük fel, majd adjuk hozzá a kókusztejet, és a zselatint, majd jól keverjük össze, és forraljuk is fel.
Lépés: 4
Öntsük hozzá a cukrot és adjunk hozzá 2 csepp sárga élelmiszer színezéket, és kevergessük meg.
Lépés: 5
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Lépés: 6
Egy pohárba öntsünk fél csésze vodkát és fél csésze tejkaramella likőrt, majd töltsük bele a kihűlt zselatinos folyadékba, majd keverjük jól össze.
Lépés: 7
A fazékból öntsük át a folyadékot egy kancsóba.
Lépés: 8
Töltsük fel a kivájt zöld almákat a zselatinos folyadékkal, és rakjuk be a hűtőbe 4 órára, hogy a zselatin megkössön (kocsonyás halmazállapotú legyen).
Lépés: 9
Vágjuk fel gerezdekre (tetszés szerint 3-4 gerezdre) az almákat, és rakjuk egy dekoratív tányérra őket.
Videó (elkészítés):
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet