Bubble Tea
2013-09-20- Várható: Bubble Tea 1 személyre
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 60perc
- Elkészítési idő: 3perc
- Kész: 1:03 óra
A „Bubble Tea” (más néven: boba milk tea vagy pearl milk tea) egy tajvani tea alapú italkülönlegesség.
Bubble Tea = Buborékos Tea
Pohár: highball
Díszítés: nincs
Hozzávalók:
- 3/4 csésze tea (fekete tea, de használható zöld, vagy chai tea is), kihűlt
- 2 evőkanál tejszín (helyettesíthető: szójatejjel, vagy cukrozott sűrített tejjel, vagy fele-fele arányban tejszín és tej keverékével)
- 1 evőkanál cukorszirup
- 3-4 evőkanál főtt tápióka gyöngy
Tipp (tápióka gyöngy elkészítése):
Rakjunk egy serpenyőbe 2 csészényi vizet, és magas hőmérsékleten, kezdjük el forralni. Rakjuk bele a forrásban lévő vízbe az 1/4 csészényi tápióka gyöngyöt, és keverjük óvatosan, amíg nem kezdenek el lebegni a víz tetején a gyöngyök. Vegyük le a hőt közepes lángra, és főzzük tovább 12-15 percig. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és fedjük le, és hagyjuk állni további 12-15 percig, majd szűrjük le a gyöngyöket. Használjuk fel néhány órán belül, mert fokozatosan megkeményedik, és ropogós lesz.
Elkészítés:
Lépés: 1
A kihűlt teát, a tejszínt, és a cukorszirupot rakjuk a shakerbe, majd adjunk hozzá pár szem jeget.
Lépés: 2
Rázzuk össze (kb. 20 másodpercig) a hozzávalókat, amíg habos nem lesz.
Lépés: 3
Tegyünk 3-4 evőkanálnyi főtt tápióka gyöngyöt egy magas pohárba, és öntsük rá az italt a shakerből.
Lépés: 4
Keverjük fel az italt, és kínáljuk szívószállal.
Tipp:
A tea helyett felhasználható bármilyen gyümölcslé is. Ha friss gyümölcsből szeretnénk készíteni, akkor a gyümölcs mellett a többi hozzávalót (a jeget is) keverjük simára egy turmixgéppel.
Átlag értékelés
(3 / 5)
4 ember értékelte ezt a receptet