Banános rizsgombócok

2014-06-04
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: 12 db Banános rizsgombócok
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:15 óra

Hozzávalók:

  • 200 g rizs
  • 50 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 db citrom
  • 600 g banán
  • 4 tojás
  • 80 g liszt
  • 80 g zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír a kisütéshez

Elkészítés:

Lépés: 1

A rizsnek megfelelő dupla mennyiségű vízzel, vajjal, cukorral, reszelt citromhéjjal és szűrt levével hagyományos állagú rizst főzünk.

Lépés: 2

Miközben kihűl hozzákeverünk 2 tojást, majd amikor már teljesen kihűlt, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tizenkét darabba kockázzuk, és egy-egy banándarabbal a közepén gombócot formálunk.

Lépés: 3

Lisztbe, a felvert tojásokba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban vagy zsírban sütjük ki. Sütés közben a másfélszeresére is megnőhet, így nagyobb edényt használjunk a sütéshez.

Tipp:

Minden gyümölcsös húsétel – de főleg a naranccsal töltött kacsa – kiváló körete lehet a banánnal töltött rizsgombóc.

Fontos:

A táblázatban a feltüntetett tápértékek három darabra (egy adag,  sütőolaj nélkül) vonatkoznak!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    131 kcal
  • Fehérje

    79 g
  • Zsír

    81 g
  • Szénhidrát

    78 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tortilla fokhagymásan, sajtosan sütve
Tortilla fokhagymásan, sajtosan sütve

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és nagyobb serpenyőben aranysárgára pirítjuk.

Close