Bali’s Luau koktél
2013-02-07- Várható: 1 pohár Bali’s Luau koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 1perc
- Kész: 3perc
Tiki ital, egzotikus koktél
Pohár: nagyméretű brandys (snifter)
Díszítés: narancshéj és koktélcseresznye
Hozzávalók:
- 1,2 dl Narancslé
- 6 cl Ananászlé
- 6 cl Sour Mix (más néven: Sweet & Sour Mix vagy Bar Mix; édes-savanyú mix)
- 3 cl Fekete Rum (pl.: Cruzan Black Strap)
- 1,5 cl Falernum (édes szirup: mandula, gyömbér, szegfűszeg, lime, és néha vanília keveréke)
- 1,5 cl Konyak (pl.: Courvoisier V.S.O.P.)
- 1,5 cl Grand Marnier
- 0,75 cl Orgeat (mandula) szirup (pl.: Monin)
- 0,75 cl Pimento Dram (rum alapú gyógynövény likőr, pl.: Berry Hill Allspice Liqueur vagy St. Elizabeth Allspice Dram)
- 0,35 cl Absinthe (Abszint: gyógy- és fűszernövényekből készült magas alkoholtartalmú ital)
Elkészítés:
Lépés: 1
A hozzávalókat rázzuk össze shakerben 1/2 csészényi tört jéggel, és töltsük át az italt egy nagyméretű brandys (talpas, rövid szárú) pohárba.
Lépés: 2
Adjunk még hozzá tört jeget, és díszítsük az italt narancshéjjal és koktélcseresznyével, majd szívószállal szervírozzuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet