Aragóniai sonkás paella
2013-12-22- Várható: 4 adag Aragóniai sonkás paella
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:25 óra
- Kész: 1:35 óra
Borajánló: félszáraz, minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 2 dl extra szűz olívaolaj
- 20 dkg parasztsonka
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csirkemell filé
- csipet étkezési só
- csipet őrölt bors
- 2 kávéskanál morzsolt tárkony
- csipet szárnyas fűszerkeverék
- 20 dkg garnélarák
- 50 dkg rizs
Hozzávalók (tálaláshoz):
- 15 dkg ementáli sajt
- 1 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy serpenyőben megfelelő mennyiségű olaj hozzáadásával a kockákra vágott sonkát, vöröshagymát, fokhagymát és a csirkemellet pár percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal és a szárnyas fűszerkeverékkel, végül a rákot is hozzákeverjük.
Lépés: 2
A rizst megmossuk, lecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a raguhoz, vízzel felengedjük, és lefedve lassú tűzön 25 perc alatt készre főzzük.
Lépés: 3
Citromcikkekkel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1286,8 kcal -
Fehérje
58,9 g -
Zsír
67,1 g -
Szénhidrát
109,5 g -
Rost
2,8 g