Angostura Bitters

2013-07-08
  • Várható: 1 üveg Angostura Bitters (Angostura)
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 577:15 óra

A kevert italok (koktélok) egy igen gyakori hozzávalója.

Néhány koktél, amelyben Angostura Bitters (rövidebb nevén: Angostura) is felhasználásra kerül: Manhattan, Godfather, Old Fashioned, Rob Roy, Cobra

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál (kb. 30 g) szárított narancshéj
  • 1 narancs hámozott héja
  • 1/4 csésze (kb. 6 dkg) magozott kései meggy (wild cherry)
  • 2 fahéjrúd
  • 1 vaníliarúd, magok kikaparva (a héjat vágjuk óvatosan hosszában ketté, és kaparjuk ki az összetapadt apró magokat)
  • 1/4 teáskanál szegfűszeg
  • 1/4 csésze (kb. 6 dkg) kvasszia (quassia) chips (kvasszia fa keserű kérge)
  • 2 borókabogyó
  • 1/8 teáskanál zúzott, pörkölt kakaóbab (cacao nibs)
  • 1 csipet feketedió levél (black walnut leaves)
  • 1/2 teáskanál fahéj chips (cinnamomum cassia, vagy más néven kínai fahéj)
  • 1/4 teáskanál vadcseresznye fakéreg (wild cherry bark)
  • 1/4 teáskanál orris (flórenci nőszirom) gyökér (orris root)
  • 2 csésze (5 dl) rye whiskey (pl.: Jim Beam Rye)
  • 1 1/2 csésze (3,75 dl) víz
  • 2 evőkanál sűrű cukorszirup

1 teáskanál = 5 ml = 5 g

Hozzávalók (sűrű cukorsziruphoz):

  • 2 csésze barna vagy nádcukor (kb. 50 dkg) – lehetőleg ne hagyományos fehér cukrot használjunk
  • 1 csésze (2,5 dl) víz

Elkészítés:

Lépés: 1

Miután a vaníliarúdból kikapartuk a magokat, és a narancs héját is lehámoztuk, rakjuk a rye whiskey, a víz, és a cukorszirup kivételével a többi hozzávalót egy fedéllel is zárható kb. 1 literes tiszta üvegedénybe.

Lépés: 2

Töltsük az üvegbe az 5 dl rye whiskeyt. Ha az alkohol nem lepi el a hozzávalókat, akkor töltsünk rá még egy keveset.

Lépés: 3

Fedjük le az üvegedény tetejét, és táruljuk a keveréket szobahőmérsékleten 2 hétig. Rázzuk fel naponta 1-3-szor az üveget.

Lépés: 4

A 2 hét letelte után vegyük ki a 2 fahéjrúdat és az 1 vaníliarúdat az üvegből, majd tegyük félre.

Lépés: 5

Szűrjük át az elegyet egy cheesecloth-al (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) bélelt tölcséren keresztül egy tiszta üvegpalackba. Addig ismételjük a szűrést, ameddig az összes üledék (szilárd anyag) eltávolításra nem kerül.

Lépés: 6

Fedjük le az üvegedény tetejét, és tegyük félre.

Lépés: 7

A cheesecloth-al felfogott szilárd anyagot, a fahéjrúdakkal és a vanília rúddal együtt tegyük bele egy közepes méretű serpenyőbe (edénybe), majd öntsünk rá 1 1/2 csészényi (3,75 dl) vizet.

Lépés: 8

Forraljuk fel a vizet közepes-magas hőn, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük tovább az elegyet alacsony lángon 10 percig.

Lépés: 9

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, a szilárd anyagot a folyadékkal együtt rakjuk egy tiszta üvegedénybe. Fedjük le az üveget, és tároljuk szobahőmérsékleten napfénytől mentes helyen 1 hétig.

Lépés: 10

Miután letelt az egy hét, készítsük el a sűrű cukorszirupot, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Lépés: 11

Szűrjük le a szilárd anyagot tartalmazó folyadékot egy cheesecloth-al (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) bélelt tölcséren keresztül egy tiszta üvegpalackba. Addig ismételjük a szűrést, ameddig az összes üledék (szilárd anyag) eltávolításra nem kerül. Dobjuk ki az összes szilárd anyagot.

Lépés: 12

A most megtisztított folyadékot öntsük át a rye whiskeys üvegedénybe, és adjunk hozzá 2 evőkanálnyi sűrű cukorszirupot. Fedjük le az üveg tetejét, és rázzuk jól fel, hogy a szirup feloldódjon.

Lépés: 13

Hagyjuk állni az elegyet szobahőmérsékleten napfénytől mentes helyen 3 napig.

Lépés: 14

Miután letelt a 3 nap, távolítsuk el kanállal a folyadék tetején felgyülemlett felesleges törmeléket, és utoljára szűrjük át a gyomorkeserűt (Angostura Bitters) egy cheesecloth-al (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) bélelt tölcséren keresztül egy tiszta üvegpalackba.

Lépés: 15

Tölcsér segítségével öntsük át kisebb üvegpalackokba az Angostura-t, és használat előtt rázzuk fel. Tároljuk szobahőmérsékleten, legfeljebb 1 évig.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Komment (1)

  1. Szerző: Rosie Sansom on 2023.augusztus 3.

    Jadi mungkin adalah beberapa penjelasan mengapa provider tersebut ada di dalam daftar tergacor dan alasan mengapa kami melakukan kerja sama dengan mereka. Ada juga beberapa tambahan advertising bagus yang bisa Anda punyai saat telah berasosiasi bersama Panen138 Alternative sebagai tambahan new anggota 20%, tambahan next Deposit 5%, tambahan rollingan slot 0, 5%, tambahan rollingan live kasino 0, 8%, tambahan cashback sportsbook 5%, dan lagi banyak kembali. Karena kemudahan dalam membeli Dana bisa dimana saja, jika menggunakan transfer bank atau atm mungkin akan sedikit ribet karena tidak semua tempat dekat dengan bank. Jadi ada beberapa data yang wajib kamu isi mulai dari username atau nama akun, password, alamat email dan nomor handphone yang aktif, bank yang digunakan, nama pemilik rekening dan nomor rekening bank. Setelah nomor handphone biasanya hal lain yang diminta adalah, nomor rekening, nama bank yang digunakan. Hal umum yang diminta ketika mengisi sebuah form pendaftaran adalah nama, email, nomor handphone, baisanya nomor handphone yang harus dimasukkan disini adalah nomor handphone yang memiliki wa atau whatsapp agar mudah untuk dihubungi. Jadi permainan Slot Online Gacor adalah sebuah permainan mesin yang sudah tersedia versi online.

      Válasz

Hozzászólás a(z) Névtelen bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Császármorzsa
Császármorzsa #1

A citrom héját lereszeljük, a mazsolát a fehér rumba áztatjuk, majd kis időre állni hagyjuk.

Close