Angostura Bitters

2013-07-08
  • Várható: 1 üveg Angostura Bitters (Angostura)
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 577:15 óra

A kevert italok (koktélok) egy igen gyakori hozzávalója.

Néhány koktél, amelyben Angostura Bitters (rövidebb nevén: Angostura) is felhasználásra kerül: Manhattan, Godfather, Old Fashioned, Rob Roy, Cobra

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál (kb. 30 g) szárított narancshéj
  • 1 narancs hámozott héja
  • 1/4 csésze (kb. 6 dkg) magozott kései meggy (wild cherry)
  • 2 fahéjrúd
  • 1 vaníliarúd, magok kikaparva (a héjat vágjuk óvatosan hosszában ketté, és kaparjuk ki az összetapadt apró magokat)
  • 1/4 teáskanál szegfűszeg
  • 1/4 csésze (kb. 6 dkg) kvasszia (quassia) chips (kvasszia fa keserű kérge)
  • 2 borókabogyó
  • 1/8 teáskanál zúzott, pörkölt kakaóbab (cacao nibs)
  • 1 csipet feketedió levél (black walnut leaves)
  • 1/2 teáskanál fahéj chips (cinnamomum cassia, vagy más néven kínai fahéj)
  • 1/4 teáskanál vadcseresznye fakéreg (wild cherry bark)
  • 1/4 teáskanál orris (flórenci nőszirom) gyökér (orris root)
  • 2 csésze (5 dl) rye whiskey (pl.: Jim Beam Rye)
  • 1 1/2 csésze (3,75 dl) víz
  • 2 evőkanál sűrű cukorszirup

1 teáskanál = 5 ml = 5 g

Hozzávalók (sűrű cukorsziruphoz):

  • 2 csésze barna vagy nádcukor (kb. 50 dkg) – lehetőleg ne hagyományos fehér cukrot használjunk
  • 1 csésze (2,5 dl) víz

Elkészítés:

Lépés: 1

Miután a vaníliarúdból kikapartuk a magokat, és a narancs héját is lehámoztuk, rakjuk a rye whiskey, a víz, és a cukorszirup kivételével a többi hozzávalót egy fedéllel is zárható kb. 1 literes tiszta üvegedénybe.

Lépés: 2

Töltsük az üvegbe az 5 dl rye whiskeyt. Ha az alkohol nem lepi el a hozzávalókat, akkor töltsünk rá még egy keveset.

Lépés: 3

Fedjük le az üvegedény tetejét, és táruljuk a keveréket szobahőmérsékleten 2 hétig. Rázzuk fel naponta 1-3-szor az üveget.

Lépés: 4

A 2 hét letelte után vegyük ki a 2 fahéjrúdat és az 1 vaníliarúdat az üvegből, majd tegyük félre.

Lépés: 5

Szűrjük át az elegyet egy cheesecloth-al (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) bélelt tölcséren keresztül egy tiszta üvegpalackba. Addig ismételjük a szűrést, ameddig az összes üledék (szilárd anyag) eltávolításra nem kerül.

Lépés: 6

Fedjük le az üvegedény tetejét, és tegyük félre.

Lépés: 7

A cheesecloth-al felfogott szilárd anyagot, a fahéjrúdakkal és a vanília rúddal együtt tegyük bele egy közepes méretű serpenyőbe (edénybe), majd öntsünk rá 1 1/2 csészényi (3,75 dl) vizet.

Lépés: 8

Forraljuk fel a vizet közepes-magas hőn, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük tovább az elegyet alacsony lángon 10 percig.

Lépés: 9

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, a szilárd anyagot a folyadékkal együtt rakjuk egy tiszta üvegedénybe. Fedjük le az üveget, és tároljuk szobahőmérsékleten napfénytől mentes helyen 1 hétig.

Lépés: 10

Miután letelt az egy hét, készítsük el a sűrű cukorszirupot, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Lépés: 11

Szűrjük le a szilárd anyagot tartalmazó folyadékot egy cheesecloth-al (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) bélelt tölcséren keresztül egy tiszta üvegpalackba. Addig ismételjük a szűrést, ameddig az összes üledék (szilárd anyag) eltávolításra nem kerül. Dobjuk ki az összes szilárd anyagot.

Lépés: 12

A most megtisztított folyadékot öntsük át a rye whiskeys üvegedénybe, és adjunk hozzá 2 evőkanálnyi sűrű cukorszirupot. Fedjük le az üveg tetejét, és rázzuk jól fel, hogy a szirup feloldódjon.

Lépés: 13

Hagyjuk állni az elegyet szobahőmérsékleten napfénytől mentes helyen 3 napig.

Lépés: 14

Miután letelt a 3 nap, távolítsuk el kanállal a folyadék tetején felgyülemlett felesleges törmeléket, és utoljára szűrjük át a gyomorkeserűt (Angostura Bitters) egy cheesecloth-al (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) bélelt tölcséren keresztül egy tiszta üvegpalackba.

Lépés: 15

Tölcsér segítségével öntsük át kisebb üvegpalackokba az Angostura-t, és használat előtt rázzuk fel. Tároljuk szobahőmérsékleten, legfeljebb 1 évig.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Komment (1)

  1. Szerző: Blondell Chapman on 2019.július 23.

    Good day!

    You Need Leads, Sales, Conversions, Traffic for gasztrotrend.hu ? Will Findet…

    I WILL SEND 5 MILLION MESSAGES VIA WEBSITE CONTACT FORM

    Don’t believe me? Since you’re reading this message then you’re living proof that contact form advertising works!
    We can send your ad to people via their Website Contact Form.

    IF YOU ARE INTERESTED, Contact us => lisaf2zw526@gmail.com

    Regards,
    Chapman

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Lángoló grillás grapefruit
Lángoló grillás grapefruit

A szép, egészséges gyümölcsöket megfelezzük.

Close