Ananászos sonkacipó

2014-06-02
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Ananászos sonkacipó 6 személyre
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:40 óra

Hozzávalók:

  • 400 g füstölt sonka
  • 200 g sovány marhahús
  • 200 g sovány sertéshús
  • 2 db zsemle
  • 50 g vöröshagyma
  • 10 g só
  • 5 g őrölt bors
  • 4 g frissen reszelt gyömbér
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 300 g ananászkarika-befőtt

Elkészítés:

Lépés: 1

A füstölt sovány sonkát, a sovány sertés- és marhahúst - esetleg még további 200 g pulyka-mellhúst - finom tárcsán többször ledaráljuk, minél pépesebbre.

Lépés: 2

Az ananászbefőtt levében megáztatjuk a zsemléket, kicsavarva hozzátesszük a pépesített húsokhoz. Sózzuk, borsozzuk, a gyömbérrel továbbízesítjük, majd hozzáadjuk a tojást, jól összedolgozzuk, és cipóalakra formázva, olajozott sütőlapra téve 180 °C-os sütőben mintegy tizenöt percig sütjük. Ekkor alufóliával letakarjuk, és rátesszük az ananászkarika másik felét is.

Lépés: 3

Harminc-negyven perces tovább-sütés után - 140 °C-ra csökkentett hőmérsékleten - elkészül a sonkacipó.

Tipp:

Főleg húsvét után készíthető a maradékok felhasználásával.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    582 kcal
  • Fehérje

    31 g
  • Zsír

    36 g
  • Szénhidrát

    126 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rozé kacsamell cukkini tócsnival
Rozé kacsamell cukkini tócsnival

A kacsamelleket tisztítás után éles késsel bevagdossuk, sóval, borssal és majoránnával befűszerezzük.

Close