Aku Aku Lapu koktél
2013-02-07
- Várható: 1 pohár Aku Aku Lapu koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 4perc
A koktél kitalálója: Aku Aku étterem (Las Vegas)
Tiki ital, egzotikus koktél
Pohár: tiki bowl vagy nagyméretű brandys (snifter) pohár
Díszítés: gardénia (ehető virág)
Hozzávalók:
- 1,5 cl Fekete Rum (pl.: Cruzan Black Strap)
- 1,5 cl Lemon Hart Demerara 151 Proof Rum (magas alkoholtartalmú rum, helyettesíthető pl.: Bacardi 151 rummal)
- 1,5 cl Myers's Rum (jamaicai fekete rum)
- 1,5 cl Falernum (édes szirup: mandula, gyömbér, szegfűszeg, lime, és néha vanília keveréke)
- 1,5 cl frissen facsart citromlé
- 1,5 cl édesítetlen (cukormentes) ananászlé
- 1,5 cl fehér grapefruitlé
- 1,5 cl narancslé
Elkészítés:
Lépés: 1
Rázzuk össze a hozzávalókat 2 csészényi tört jéggel shakerben kb. 20 másodpercig.
Lépés: 2
Öntsük az italt egy tiki bowlba vagy egy nagyméretű brandys (snifter) pohárba.
Lépés: 3
Töltsük fel a poharat még tört jéggel, és díszítsük az italt gardénia (ehető) virággal, és adjunk mellé 2 szívószálat.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet