Forralt Bor és Puncs Párbaj

Beküldő : | 1 Komment | Dátum: 2013.november 25. | Kategória : Receptek

Forralt Bor és Puncs

A téli estéken sokunknak jól esik a forralt bor vagy a puncs, ami átmelegíti a testet, lelket.

A Hilltop november közepén írta ki az első forralt bor és puncs receptversenyt, amelybe várják a legfinomabb, legforróbb recepteket.

A borfogyasztást a rómaiak honosították meg Európában. A legendák szerint már Neszmélyen, a Duna-kanyarban is termesztettek szőlőt az ott állomásozó katonák. A forralt bor eredete is a rómaiakhoz kötődik, ugyanis a bor romlását megelőzendő a friss újbort különböző fűszerekkel, gyümölcsökkel ízesítették. Ekkor még forralás nélkül hidegen fogyasztották a fűszeres bort, majd később a Római Birodalom térnyerésével, a hideg német és skandináv földeken állomásozó katonák már melegítették is a tartósított fűszerbort. Az ókori legionáriusok is használtak mézet, fahéjat, csillagánizst és narancsot a forralt bor elkészítéséhez, de az elmúlt évszázadok során számtalan receptúra alakult ki. A forralt bor különösen népszerű az északi és közép-európai országokban, ahol a hideg tél ellen jól esik egy kis édes, forró finomsággal védekezni. Magyarországon és Bécsben a forralt bor már a monarchia ideje óta elengedhetetlen része a téli vigasságoknak és a karácsonyi vásároknak.

A punch receptjét ugyanakkor a világjáró, európai tengerészek hozták magukkal Indiából a XVII. században, ahol a helyi pálmából erjesztett alkoholt ízesítették cukorral, fahéjjal és más egzotikus fűszerekkel. A hagyományos puncs általában rumból, gyümölcsökből és édes fűszerekből készül, de sokan borral is ízesítik a forró italt.

A punch és forralt bor kategóriának ma már számtalan változata létezik, amelyek különleges szeletét adják a borkultúrának és a gasztronómiának. A Hilltop az ünnepvárás időszakában szeretné összegyűjteni a legfinomabb és legkreatívabb forralt bor és puncs recepteket, ezért receptversenyt hirdet.

Ha van egy jól bevált forralt bor vagy puncs receptje, amivel családi vagy baráti körben mindig sikert arat, akkor itt az ideje, hogy ezt másokkal is megossza!

Küldje be a Hilltop Nagy Forralt Bor és Puncs Párbajára, a jatek(kukac)hilltop(pont)hu címre!

Kis szerencsével Hilltop borokat, vagy akár egy páros pihenést is nyerhet a festői szépségű, Neszmélyen található Hilltop Borhotelbe. Sőt, a nyertes kreációkat a neszmélyi Hilltop Étterem egész télen kínálja majd vendégeinek.

  • A játék időtartama: 2013. november 25. – 2013. december 15.
  • Beküldési határidő: 2013. december 15.
  • Eredményhirdetés: 2013. december 18.

A nyereményjáték részleteiről az alábbi linken olvashat:

http://www.hilltop.hu/hu/aktualis/hirek/47/forralt_bor_es_puncs_parbaj

 

A Hilltop által ajánlott forralt bor recept:

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Komment (1)

  1. Szerző: Norcsi on 2023.augusztus 22.

    A hozzávalók olcsón beszerezhetők a http://www.mroferto.hu oldal segítségével.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült libamáj
Sült libamáj

Egy kis finom sült libamáj, sült hagymával és savanyúsággal.

Close