Recipes and Posts Tagged információk
A szamurájok itala Budapestre jött
Első magyar szaké szeminárium és kóstoló 2015. március 3. – Magyarországon nagy hagyománya van a szőlőbor készítésnek és fogyasztásnak. Ami hazánkban a szőlő, az Japánban a rizs. A japán-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésének egyik állomásaként London után Budapesten is megrendezték a japán nemzeti italt, a szakét (rizsbor) bemutató szemináriumot, mely... tovább
Tovább olvasomHáttéranyag az első magyar szaké szemináriumhoz
Mi a szaké? A szaké a japánok tradicionális alkoholos itala, ami rizs erjesztésével készül. A szaké főzési folyamatánál a keményítő cukorrá alakulása és annak alkohollá alakulása egyszerre történik meg. Alkoholtartalma általában magasabb a sörnél és bornál; akár 18-20% etil-alkoholt is tartalmazhat a hígítatlan, palackozás előtti szaké. A szaké története... tovább
Tovább olvasom