Recipes and Posts Tagged esemény
Indul a nyár és az első ciderkoktél verseny!
Bár a cidert ma még itthon kevésbé tartják a klasszikus koktélok alapanyagának, nyugaton a mind nagyobb sikernek örvendező, könnyű nyári ital egyre inkább teret követel magának a bartenderek pultjain. Erre hívja fel a figyelmet a Somersby Cocktail Moments, az ország első cider alapú koktéljai számára kiírt versengés. Nos, a Carlsberg... tovább
Tovább olvasomIsmét tematikus hónapot szervez a török kulturális központ a gasztronómia jegyében
2015. április 29., Budapest – A tavaly januárban megrendezett első tematikus gasztrohónap után a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ idén májusban az óriási érdeklődésre való tekintettel ismét nagyszabású gasztronómiai programsorozattal kedveskedik az érdeklődőknek. A magyar és török nép konyhájának hasonlóságaira építve idén még több és színesebb programmal készülő... tovább
Tovább olvasomA szamurájok itala Budapestre jött
Első magyar szaké szeminárium és kóstoló 2015. március 3. – Magyarországon nagy hagyománya van a szőlőbor készítésnek és fogyasztásnak. Ami hazánkban a szőlő, az Japánban a rizs. A japán-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésének egyik állomásaként London után Budapesten is megrendezték a japán nemzeti italt, a szakét (rizsbor) bemutató szemináriumot, mely... tovább
Tovább olvasomTematikus programsorozat a török gasztronómia jegyében
Kíváncsi milyen volt a szultánok konyhája, milyen alapanyagokat vett át a magyar konyha a törökből, vagy hogyan vált Isztambul a világ egyik új gasztrofővárosává? Február 5-én, szerdán, a Török Kávéházi Esten a helye! “Az imám elájult – avagy a török gasztronómia titkai” című előadást ráadásul minibazár zárja a török bazárok... tovább
Tovább olvasomA velős marhapofa nyert a Hilltop dombon
A velőből és marhapofából készült pörkölt nyerte a Hilltop első, hagyományőrző szándékkal megrendezett pörköltfőző versenyét Neszmélyen. A Hilltop Borhotel & Étterem a múlt szombaton megrendezte az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A versenyre bárki nevezhetett, aki szereti a magyaros ízeket, a finom borokat, egyetlen kitétel volt csupán: a versenyzőknek az ételek... tovább
Tovább olvasom