Tematikus programsorozat a török gasztronómia jegyében

Szerző: Gasztro Trend | 0 Komment | | Kategória: Események | Címkék : , , , , ,

Török kávéházi estek

Kíváncsi milyen volt a szultánok konyhája, milyen alapanyagokat vett át a magyar konyha a törökből, vagy hogyan vált Isztambul a világ egyik új gasztrofővárosává? Február 5-én, szerdán, a Török Kávéházi Esten a helye! “Az imám elájult – avagy a török gasztronómia titkai” című előadást ráadásul minibazár zárja a török bazárok... tovább

Tovább olvasom

Milyen ismérvek alapján válasszunk csokoládét?

Szerző: Gasztro Trend | 0 Komment | | Kategória: Tippek | Címkék : , , , , ,

Csokik

A napokban az édességboltban jártam. A csokis pultnál két hölgy nézelődött. Az egyik levett egy táblás csokit a polcról, nézegette, megfordította, pillanatra mintha olvasta volna a papírra írt szöveget, majd a kosarába tette. Aztán még egy tétova mozdulatot tett és levett egy másik táblát, kicserélte azzal, ami már a kosarában... tovább

Tovább olvasom

Miért és hogyan temperáljuk a csokoládét?

Szerző: Csokoládé Kreatívan | 0 Komment | | Kategória: Tippek | Címkék : , , , , , ,

Tábla csokoládé

A bonbon készítés nagyon kellemes, szórakoztató elfoglaltság. Sokunk autodidakta módon tanulja, kutat a net-en, könyvekből próbál ismeretekhez jutni. Számos más lehetőség is van, de magam is az internetről próbáltam elsajátítani az apró, falatnyi édességek készítését. Akkor még soha sem hallott fogalom volt számomra a csokoládé temperálás. Úgy gondoltam, a csokit... tovább

Tovább olvasom

Vegetarianizmus vs Veganizmus

Szerző: Gasztro Trend | 0 Komment | | Kategória: Étrend | Címkék : , , , , , , , ,

Zöldségek

A celebek körében is egyre jobban terjedő vegetarianizmus régóta benne van a köztudatban, és az utóbbi években egyre többet hallunk a veganizmusról is. Akik nem jártasak a témában, azt hihetik, egyik a másik rövidítése vagy szinonimája, de ez nem egészen így van. A veganizmus valóban a vegetarianizmus egyik alkategóriája, és... tovább

Tovább olvasom

Forralt Bor és Puncs Párbaj

Szerző: Hilltop Borhotel és Étterem | 1 Komment | | Kategória: Receptek | Címkék : , , , , , , ,

Forralt Bor és Puncs

A téli estéken sokunknak jól esik a forralt bor vagy a puncs, ami átmelegíti a testet, lelket. A Hilltop november közepén írta ki az első forralt bor és puncs receptversenyt, amelybe várják a legfinomabb, legforróbb recepteket. A borfogyasztást a rómaiak honosították meg Európában. A legendák szerint már Neszmélyen, a Duna-kanyarban... tovább

Tovább olvasom

A BBC borszakértője a Hilltopra voksol

Szerző: Hilltop Borhotel és Étterem | 0 Komment | | Kategória: Borok | Címkék : , , , , ,

Hilltop logó

A BBC1 borszakértője, Olly Smith új kedvence lett a 2012-es Hilltop Malbec. Ezzel pedig egyenes út vezetett a brit sajtósok Top 10-es borlistájára. A The Mail on Sunday című lapban olvasható legutóbbi írásában Olly Smith bár a gin készítéséről és fogyasztásáról ír, az ajánlott ginek mellett mégis helyet kapott a... tovább

Tovább olvasom

A velős marhapofa nyert a Hilltop dombon

Szerző: Hilltop Borhotel és Étterem | 0 Komment | | Kategória: Események | Címkék : , , , , ,

Hilltop Pörköltfőző Verseny

A velőből és marhapofából készült pörkölt nyerte a Hilltop első, hagyományőrző szándékkal megrendezett pörköltfőző versenyét Neszmélyen. A Hilltop Borhotel & Étterem a múlt szombaton megrendezte az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A versenyre bárki nevezhetett, aki szereti a magyaros ízeket, a finom borokat, egyetlen kitétel volt csupán: a versenyzőknek az ételek... tovább

Tovább olvasom

Minden idők 15 legjobb fogyókúrás tippje

Szerző: Gasztro Trend | 0 Komment | | Kategória: Tippek | Címkék : , , , , , , ,

Karcsúság

A sikeres fogyókúra titkát mindenki ismeri: együnk kevesebbet, mozogjunk többet. Elég egyszerűnek hangzik, de a valós életben, megszokott hétköznapjainkban megvalósítani ezt minden, csak nem egyszerű feladat. Hogyan csinálják mindezt a sikeres fogyókúrázók? Szakértők mondják el nekünk a legjobb fogyókúrás tippjeiket! tovább

Tovább olvasom

Az idei év bora a Hilltopnál a Chardonnay Premium

Szerző: Hilltop Borhotel és Étterem | 0 Komment | | Kategória: Borok | Címkék : , , , , , , ,

Hilltop szőlősor

A Hilltop Premium Chardonnay 2011-es évjárata különleges bor, gyümölcsös, telt, kerek ízeit, harmonikusan érett zamatait világszerte és itthon is elismerik a fogyasztók és a versenyek borbírái egyaránt. A Prémium Chardonnay ugyanis ezüstérmet nyert a fajta borait szemléző, nemzetközi Chardonnay du Monde versenyen, ahol 42 ország 872 borát vizsgálták. Magyarországon pedig... tovább

Tovább olvasom

Mértékegység kisokos

Szerző: Gasztro Trend | 16 hozzászólás | | Kategória: Kisokosok | Címkék : , , , , , , , , , ,

Pyrex mérőeszköz

Az alábbi kisokosban az ételek és italok (pl.: koktélok és turmixok) elkészítése során leggyakrabban használt mértékegységeket tüntettük fel. Az összeállításban gondoltunk azokra is, akik esetleg külföldi receptek során találkoztak (találkoznak) számukra furcsa fogalmakkal, vagy teljesen ismeretlen mértékegységekkel, ezért összeállításunkban az amerikai és angol, valamint az ausztráliai és kanadai mértékegységeknél az... tovább

Tovább olvasom