Tematikus programsorozat a török gasztronómia jegyében
Kíváncsi milyen volt a szultánok konyhája, milyen alapanyagokat vett át a magyar konyha a törökből, vagy hogyan vált Isztambul a világ egyik új gasztrofővárosává? Február 5-én, szerdán, a Török Kávéházi Esten a helye! “Az imám elájult – avagy a török gasztronómia titkai” című előadást ráadásul minibazár zárja a török bazárok... tovább
Tovább olvasomMilyen ismérvek alapján válasszunk csokoládét?
A napokban az édességboltban jártam. A csokis pultnál két hölgy nézelődött. Az egyik levett egy táblás csokit a polcról, nézegette, megfordította, pillanatra mintha olvasta volna a papírra írt szöveget, majd a kosarába tette. Aztán még egy tétova mozdulatot tett és levett egy másik táblát, kicserélte azzal, ami már a kosarában... tovább
Tovább olvasomMiért és hogyan temperáljuk a csokoládét?
A bonbon készítés nagyon kellemes, szórakoztató elfoglaltság. Sokunk autodidakta módon tanulja, kutat a net-en, könyvekből próbál ismeretekhez jutni. Számos más lehetőség is van, de magam is az internetről próbáltam elsajátítani az apró, falatnyi édességek készítését. Akkor még soha sem hallott fogalom volt számomra a csokoládé temperálás. Úgy gondoltam, a csokit... tovább
Tovább olvasomVegetarianizmus vs Veganizmus
A celebek körében is egyre jobban terjedő vegetarianizmus régóta benne van a köztudatban, és az utóbbi években egyre többet hallunk a veganizmusról is. Akik nem jártasak a témában, azt hihetik, egyik a másik rövidítése vagy szinonimája, de ez nem egészen így van. A veganizmus valóban a vegetarianizmus egyik alkategóriája, és... tovább
Tovább olvasomForralt Bor és Puncs Párbaj
A téli estéken sokunknak jól esik a forralt bor vagy a puncs, ami átmelegíti a testet, lelket. A Hilltop november közepén írta ki az első forralt bor és puncs receptversenyt, amelybe várják a legfinomabb, legforróbb recepteket. A borfogyasztást a rómaiak honosították meg Európában. A legendák szerint már Neszmélyen, a Duna-kanyarban... tovább
Tovább olvasomA BBC borszakértője a Hilltopra voksol
A BBC1 borszakértője, Olly Smith új kedvence lett a 2012-es Hilltop Malbec. Ezzel pedig egyenes út vezetett a brit sajtósok Top 10-es borlistájára. A The Mail on Sunday című lapban olvasható legutóbbi írásában Olly Smith bár a gin készítéséről és fogyasztásáról ír, az ajánlott ginek mellett mégis helyet kapott a... tovább
Tovább olvasomA velős marhapofa nyert a Hilltop dombon
A velőből és marhapofából készült pörkölt nyerte a Hilltop első, hagyományőrző szándékkal megrendezett pörköltfőző versenyét Neszmélyen. A Hilltop Borhotel & Étterem a múlt szombaton megrendezte az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A versenyre bárki nevezhetett, aki szereti a magyaros ízeket, a finom borokat, egyetlen kitétel volt csupán: a versenyzőknek az ételek... tovább
Tovább olvasomMinden idők 15 legjobb fogyókúrás tippje
A sikeres fogyókúra titkát mindenki ismeri: együnk kevesebbet, mozogjunk többet. Elég egyszerűnek hangzik, de a valós életben, megszokott hétköznapjainkban megvalósítani ezt minden, csak nem egyszerű feladat. Hogyan csinálják mindezt a sikeres fogyókúrázók? Szakértők mondják el nekünk a legjobb fogyókúrás tippjeiket! tovább
Tovább olvasomAz idei év bora a Hilltopnál a Chardonnay Premium
A Hilltop Premium Chardonnay 2011-es évjárata különleges bor, gyümölcsös, telt, kerek ízeit, harmonikusan érett zamatait világszerte és itthon is elismerik a fogyasztók és a versenyek borbírái egyaránt. A Prémium Chardonnay ugyanis ezüstérmet nyert a fajta borait szemléző, nemzetközi Chardonnay du Monde versenyen, ahol 42 ország 872 borát vizsgálták. Magyarországon pedig... tovább
Tovább olvasomMértékegység kisokos
Az alábbi kisokosban az ételek és italok (pl.: koktélok és turmixok) elkészítése során leggyakrabban használt mértékegységeket tüntettük fel. Az összeállításban gondoltunk azokra is, akik esetleg külföldi receptek során találkoztak (találkoznak) számukra furcsa fogalmakkal, vagy teljesen ismeretlen mértékegységekkel, ezért összeállításunkban az amerikai és angol, valamint az ausztráliai és kanadai mértékegységeknél az... tovább
Tovább olvasom