Új divat a fővárosban: ciderkoktél!
A magyarok kétharmada szívesen koktélozik nyáron, nyaraláskor, bulik alkalmával vagy akár otthon is. Kedvenceink a gyümölcsös, édes koktélok, mint például a Pina Colada, ugyanakkor a fővárosiak szívesen isszák a ciderkoktélokat is, követve a nyugati trendeket. A férfiak szerint egyébként a koktél tipikusan női ital, de azért 59%-uk szívesen fogyasztja őket.... tovább
Tovább olvasomIndul a nyár és az első ciderkoktél verseny!
Bár a cidert ma még itthon kevésbé tartják a klasszikus koktélok alapanyagának, nyugaton a mind nagyobb sikernek örvendező, könnyű nyári ital egyre inkább teret követel magának a bartenderek pultjain. Erre hívja fel a figyelmet a Somersby Cocktail Moments, az ország első cider alapú koktéljai számára kiírt versengés. Nos, a Carlsberg... tovább
Tovább olvasomIsmét tematikus hónapot szervez a török kulturális központ a gasztronómia jegyében
2015. április 29., Budapest – A tavaly januárban megrendezett első tematikus gasztrohónap után a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ idén májusban az óriási érdeklődésre való tekintettel ismét nagyszabású gasztronómiai programsorozattal kedveskedik az érdeklődőknek. A magyar és török nép konyhájának hasonlóságaira építve idén még több és színesebb programmal készülő... tovább
Tovább olvasomA magyarok többsége kávézik, főként otthon és a munkahelyen
A magyar felnőttek 85%-a kávéfogyasztónak vallja magát, többségük előnyben részesíti a klasszikus pörkölt kávét, bár a fiatalabbak kedvelik az instant és kapszulás megoldásokat is. Ráadásul minden második kávéfogyasztó akkor is rendszeresen hódol szenvedélyének, amikor dolgozik. A munkahelyi kávézás több, mint egy egyszerű szertartás, hiszen a kollégák ilyenkor pihenhetnek, illetve beszélgethetnek.... tovább
Tovább olvasomNew York-i séfet igazolt a Gourmet Box
Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata. A cég nem csak Magyarországon, de a közép-európai régióban is egyedüliként kínál olyan csúcsgasztronómiai fogásokat, amelyeket bárki otthon is 10 perc alatt elkészíthet és frissen tálalhat, ételkészítési szaktudás nélkül is. A sous vide (vákuum alatt) technológiával előkészített ínyenc fogások hosszan eltarthatóak, és... tovább
Tovább olvasomMonarchista sörpremier a történelmi Magyarország közepén
A boldog békeidők ízeit idéző prémium sörkülönlegességet mutatott be a Szent András Sörfőzde 2015. március 7-én Szarvason, a történelmi Magyarország közepén. Az imperial-pilsner típusú „Monarchista” nem csupán nevében eleveníti fel hazánk egy jelentős történelmi korszakát, de a sör valamennyi alkotóeleme az egykori monarchia területéről származik. Valódi prémium sörkülönlegességgel köszönti a... tovább
Tovább olvasomA szamurájok itala Budapestre jött
Első magyar szaké szeminárium és kóstoló 2015. március 3. – Magyarországon nagy hagyománya van a szőlőbor készítésnek és fogyasztásnak. Ami hazánkban a szőlő, az Japánban a rizs. A japán-magyar gazdasági kapcsolatok fejlesztésének egyik állomásaként London után Budapesten is megrendezték a japán nemzeti italt, a szakét (rizsbor) bemutató szemináriumot, mely... tovább
Tovább olvasomHáttéranyag az első magyar szaké szemináriumhoz
Mi a szaké? A szaké a japánok tradicionális alkoholos itala, ami rizs erjesztésével készül. A szaké főzési folyamatánál a keményítő cukorrá alakulása és annak alkohollá alakulása egyszerre történik meg. Alkoholtartalma általában magasabb a sörnél és bornál; akár 18-20% etil-alkoholt is tartalmazhat a hígítatlan, palackozás előtti szaké. A szaké története... tovább
Tovább olvasomEsthajnal ’14: lucfenyőből ünnepi sör a Szent András Sörfőzdéből
A Szent András Sörfőzde ünnepi meglepetése idén nem a karácsonyfa alá kerül, a fenyőből sör készült. Hagyományaihoz hűen a Szent András Sörfőzde ismét limitált kiadású ünnepi sörrel lepi meg rajongóit az év végén. Az Esthajnal ’14, a békésszentandrási sörfőzde karácsonyi meglepetése hazánk első hibrid (ale és lager) technológiával, lucfenyőhajtásokból készült... tovább
Tovább olvasomDizájndíjat nyert a Szent András Sörfőzde
A szentandrási sör nem csak finom, de jól is néz ki. A Szent András Sörfőzde második helyezést ért el a Gastro Design vendéglátóipari dizájnversenyen. A több mint húsz éves múlttal rendelkező békésszentandrási kézműves sörfőzde a vendéglátóipari kiegészítők kategóriájában nyerte el az ezüstérmes elismerést többek között a Szentandrási Sörmondó című díszdobozaival,... tovább
Tovább olvasom