Zöldborsós párolt karaj petrezselymes rizzsel

2013-12-11
Zöldborsós párolt karaj petrezselymes rizzsel
  • Várható: Zöldborsós párolt karaj petrezselymes rizzsel 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 55perc

Borajánló: száraz, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 60 dkg szeletelt sertéskaraj
  • csipet étkezési só
  • 10 dkg búzafinomliszt
  • 60 dkg gyorsfagyasztott zöldborsó
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 30 dkg rizs

Elkészítés:

Lépés: 1

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, pezsdülésig forrósítjuk. A karajszeleteket megmossuk, besózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a forró vajban mindkét felét megsütjük. Ráöntjük a gyorsfagyasztott zöldborsót és a tejszínt, sóval és cukorral ízesítjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöld felével, és lassú tűzön 10 percig fedő alatt pároljuk.

Lépés: 2

Elkészítjük a párolt rizst: forró olajon fehéredésig pároljuk a rizst, a petrezselyemzöld másik felével megszórjuk, ráöntjük a kétszeres mennyiségű forró vizet, megsózzuk, amikor felforrt, lefedjük, és 20 perc alatt készre pároljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Értékelje a receptet

4 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1417,8 kcal
  • Fehérje

    54,2 g
  • Zsír

    90,8 g
  • Szénhidrát

    103,6 g
  • Rost

    4,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.