Zöldborsós párolt karaj petrezselymes rizzsel
2013-12-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Zöldborsós párolt karaj petrezselymes rizzsel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 55perc
Borajánló: száraz, minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 60 dkg szeletelt sertéskaraj
- csipet étkezési só
- 10 dkg búzafinomliszt
- 60 dkg gyorsfagyasztott zöldborsó
- 3 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 dl napraforgóolaj
- 30 dkg rizs
Elkészítés:
Lépés: 1
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, pezsdülésig forrósítjuk. A karajszeleteket megmossuk, besózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a forró vajban mindkét felét megsütjük. Ráöntjük a gyorsfagyasztott zöldborsót és a tejszínt, sóval és cukorral ízesítjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöld felével, és lassú tűzön 10 percig fedő alatt pároljuk.
Lépés: 2
Elkészítjük a párolt rizst: forró olajon fehéredésig pároljuk a rizst, a petrezselyemzöld másik felével megszórjuk, ráöntjük a kétszeres mennyiségű forró vizet, megsózzuk, amikor felforrt, lefedjük, és 20 perc alatt készre pároljuk.
Átlag értékelés
(3.6 / 5)
5 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1417,8 kcal -
Fehérje
54,2 g -
Zsír
90,8 g -
Szénhidrát
103,6 g -
Rost
4,8 g