Zöldbableves

2014-03-24
Zöldbableves
  • Várható: 4 adag Zöldbableves
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

A zöldbableves elkészítése nagyon egyszerű, csupán annyi titka van, hogy friss hozzávalókból kell készíteni.

Tegyék el ezt a receptet, hiszen egy jó zöldbableves recept nem hiányozhat egy magyar háziasszony szakácskönyvéből.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 1 egész fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • olíva olaj
  • 2 csipet friss kapor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • ecet

Elkészítés:

Lépés: 1

Tegyük oda főni a zöldbabot valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Adjuk hozzá az egész fej vöröshagymát, a fokhagymát, illetve sózzunk-borsozzunk.

Lépés: 2

Ha a zöldbab megpuhult, akkor rántással sűrűsítsük. Ehhez a lisztet pirítsuk zsemleszínűre egy kis olajon, majd húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, végül egy kevés vízzel keverjük simára, és adjuk hozzá a leveshez.

Lépés: 3

A rántást követően forraljunk egyet a zöldbab levesen, és közben adjuk hozzá a friss kaprot. Ízlés szerint ízesítsék ecettel is a levest.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3 / 5)

3 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával
Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

A hal csodálatos étel, számos módon variálható. Ez most sütőben sült, de grillezve az igazi.

Close