Vörösboros-tarhonyás marhapörkölt
2013-10-24- Várható: 2-3 tányér Vörösboros-tarhonyás marhapörkölt
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 30 dkg marhalábszár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 5 szál petrezselyem
- só
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- 1 dl vörösbor
- 1 bögre tarhonya
- zsír
Elkészítés:
Lépés: 1
A húst kis kockára vágom, a zöldségeket aprítom.
Lépés: 2
A zsíron megpirítom a hagymát, majd rádobom a húst, s pörkölöm egy darabig a saját levében, majd fűszerezem, beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Később öntök rá kevés vizet.
Lépés: 3
Közben megfőzöm a tarhonyát.
Lépés: 4
Amikor a hús már puha, beleöntöm a vörösbort, hozzáadom a petrezselymet, s hozzákeverem a tarhonyát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet