Vörösboros, paradicsomos, chilis töltött káposzta

2013-11-21
Vörösboros, paradicsomos, chilis töltött káposzta
  • Várható: 4-5 tányér Vörösboros, paradicsomos, chilis töltött káposzta
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta
  • 30 dkg vegyes darált hús (sertés, marha)
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db tojás
  • 4 db chili paprika
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • 1/2 liter paradicsomlé
  • chili szósz
  • 1 dl vörösbor
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy nagy fazékban felteszek sós vizet forrni, beleteszem a káposztát, melynek előzőleg kivágtam a torzsáját. Mikor félig megfő, leszedem a leveleit. A nagyobbakból 4 szépet félreteszek, a többit csíkokra vágom.

Lépés: 2

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát és a fokhagyma felét, beledobom a darált húst is, egyet-kettőt forgatok rajta, majd beleteszem egy keverőtálba.

Lépés: 3

Egy serpenyőben kicsit megpirítom a rizst, majd felengedem vízzel, és félig megfőzöm. Beleteszem a keverőtálba. Hozzáadom a fűszereket: beleütöm a tojást, összekeverem. A masszát beletöltöm a levelekbe.

Lépés: 4

Egy edénybe teszek a vágott káposztából, ráteszem a töltelékeket, majd beborítom a maradék káposztával, ráöntöm a káposzták főzőlevét és a paradicsomlevet, hogy ellepje. Sózom, borsozom, szórok rá piros paprikát, beleteszem a fokhagyma másik felét, s a babérleveleket. Egy tányért helyezek rá, hogy lenyomja a töltelékeket. Mikor majdnem megfőtt az étel, hozzáöntöm a vörösbort.

Lépés: 5

Tálaláskor egy tányérra szedek a káposztából, teszek rá egy tölteléket, adok hozzá egy kanál tejfölt, locsolok rá chiliszószt, s díszítem chilivel.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával
Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

Ez a hosszú név voltaképpen egy túrós csusza rokont takar. A sajt és a sonka teszi ezt a fodros nagykocka tésztát még finomabbá.

Close