Vegaburger gombás szójafasírttal
2012-11-14- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók (gombás szójafasírthoz):
- 1 db zsemle
- kevés tej
- 10 dkg szójakocka
- 30 dkg gomba
- 1 dl olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- petrezselyem
- 1 nagyobb tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál rostos paradicsomlé
- só
- őrölt bors
Hozzávalók (szendvicshez):
- szójából készült gombás fasírt
- jégsaláta
- lilahagyma karikára vágva
- paradicsom
- paprika felkarikázva
- teljes kiőrlésű zsemle
- csalamádé
- ketchup
- mustár
- parmezán sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
Előzőleg daraboljunk fel 1 zsemlét, és áztassuk be kevés tejbe, majd készítsünk 10 dkg szójakockából egy adag 1 dl olajon pirított szójamasszát az előbbiek szerint. Szükség esetén vizet is használhatunk az áztatáshoz.
Lépés: 2
Utána 30 dkg gombát folyó vízben mossunk meg, és szeleteljük fel, majd vágjuk még kisebb darabokra, és 0,5 dl olajon pirítsuk meg. Közben 1 közepes fej vöröshagymát aprítsunk fel, és a megpirult gomba közé keverve dinszteljük üvegesre. A gombás hagymát egy csokor apróra vágott petrezselyemmel együtt adjuk a masszához.
Lépés: 3
Ezután morzsoljuk az erősen kifacsart zsemlét is a péphez, és üssünk rá 1 nagyobb tojást. Reszeljünk rá 2 gerezd fokhagymát, majd tegyünk bele 1 kávéskanál rostos paradicsomlevet, 1 mokkáskanál sót, egy csipet őrölt borsot, és jól keverjük össze. Szükség esetén a paradicsomlé fél mokkáskanál paradicsompürével vagy paprikakrémmel is helyettesíthető.
Lépés: 4
Ezután formáljunk belőle 2 cm vastag pogácsákat, forgassuk bele zsemlemorzsába, és forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra. A sütést közepes lángon, fedő nélkül végezzük. Csak akkor forgassuk át, ha az alja már teljesen megsült, mert különben szétesik. Vigyázzunk rá, hogy ne égessük meg. Süssük ki a szójás-gombás fasírtokat.
Lépés: 5
A zsemlét vágjuk ketté, helyezzük rá a parmezán sajtot, majd olvasszuk rá a sütőben. Ha kész helyezzük rá a salátát, a szójafasírtot, tegyük a tetejére a zöldségeket, csalamádét, a lilahagymát. Ízlés szerint tegyünk rá ketchup-ot, mustárt.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet