Vargabéles
2013-12-01- Várható: Vargabéles 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Borajánló: édes, minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 15 dkg cérnametélt
- csipet só
- 25 dkg tehéntúró
- 1 dl tejföl
- 3 db tojás
- 20 dkg erdei gyümölcs
- 10 dkg cukor
- 3 dkg vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 db citrom
- 5 dkg vaj
- 1 csomag réteslap
- 5 dkg porcukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A cérnametéltet sós vízben megfőzzük. A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a tejföllel és a cérnametélttel.
Lépés: 2
A tojás sárgájából krémet keverünk a cukorral, majd a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral együtt hozzáadjuk a tejfölös-túróhoz. A tojás fehérjéből habot verünk, majd ezt is belekeverjük a masszába.
Lépés: 3
Egy megfelelő méretű tepsit kivajazunk, és réteslapot fektetünk bele úgy, hogy a beleöntött masszát be tudjuk fedni vele. A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd 160 °C-on, 45 perc alatt, sütőben megsütjük.
Lépés: 4
Ha kész, néhány perc pihentetés után porcukorral, málnával díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
810,0 kcal -
Fehérje
12,0 g -
Zsír
16,2 g -
Szénhidrát
15,8 g -
Rost
3,2 g