Vanília hab

2013-12-14
Vanília hab
  • Várható: Vanília hab 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 33perc

Borajánló: Tokaji Furmint (félédes, minőségi bor)

Hozzávalók:

  • 1/2 liter tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 flakon tejszínhab
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor
  • 4 levél citromfű

Elkészítés:

Lépés: 1

4 dl tejet felforralunk, a pudingport 1 dl hideg tejjel simára verjük, majd hozzáadjuk a forró tejhez, és sűrűsödésig főzzük. A vaníliás cukorral és a cukorral együtt krémesre keverjük.

Lépés: 2

Pár percig pihentetjük, majd a tejszínhabbal fellazítjuk.

Lépés: 3

Üvegkehelyben tálaljuk, majd tejszínhabbal és citromfű levelekkel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    463,2 kcal
  • Fehérje

    4,9 g
  • Zsír

    12,5 g
  • Szénhidrát

    81 g
  • Rost

    2,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kókuszos-likőrös szaloncukor
Kókuszos-likőrös szaloncukor

Közelgő karácsonyi ünnepekre, tekintettel a fenyőfára, illetve gasztroajándéknak is ajánlom.

Close