Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival (saját recept)

2014-03-10
Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival
  • Várható: 2 adag Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:35 óra

Hozzávalók:

  • 1 db busafilé (20 dkg)
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • sült hal fűszerkeverék
  • felezett mogyoró
  • 1 kanál vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db nagy burgonya
  • 5 szál petrezselyem

Elkészítés:

Lépés: 1

A halat sózom, borsozom, csavarok rá citromot, szórok rá fűszerkeveréket, rászórom a mogyorót, hűtőbe teszem.

Lépés: 2

A burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom, felkarikázom, beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom bőrével lefelé a vajra a halat. Beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Felaprítom a petrezselymet.

Lépés: 3

15 perc után locsolok a halra tejszínt. 30 perc után megfordítom. Újabb 30 perc után visszafordítom, újra fűszerezem. Szórok rá mogyorót, 15 percig tovább sütöm tejszín hozzáadásával.

Lépés: 4

Tálaláskor a krumplira szórok aprított petrezselymet, s a hal mellé teszek egy szelet citromot.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Pisztráng zöldmandulamártással

    Pisztráng zöldmandulamártással

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mr. Bali Hai koktél
Mr. Bali Hai koktél

Az összetevőket rázzuk össze sékerben zúzott jéggel, majd az italt jéggel együtt töltsük át a nagyméretű tiki pohárba.

Close