Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival (saját recept)
2014-03-10- Várható: 2 adag Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:35 óra
Hozzávalók:
- 1 db busafilé (20 dkg)
- só
- őrölt fekete bors
- citrom
- sült hal fűszerkeverék
- felezett mogyoró
- 1 kanál vaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 db nagy burgonya
- 5 szál petrezselyem
Elkészítés:
Lépés: 1
A halat sózom, borsozom, csavarok rá citromot, szórok rá fűszerkeveréket, rászórom a mogyorót, hűtőbe teszem.
Lépés: 2
A burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom, felkarikázom, beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom bőrével lefelé a vajra a halat. Beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Felaprítom a petrezselymet.
Lépés: 3
15 perc után locsolok a halra tejszínt. 30 perc után megfordítom. Újabb 30 perc után visszafordítom, újra fűszerezem. Szórok rá mogyorót, 15 percig tovább sütöm tejszín hozzáadásával.
Lépés: 4
Tálaláskor a krumplira szórok aprított petrezselymet, s a hal mellé teszek egy szelet citromot.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet