Vajban párolt tengeri hal pestos szélesmetélttel
2013-09-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Vajban párolt tengeri hal pestos szélesmetélttel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 32perc
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 60 dkg tengeri hal
- ízlés szerint só
- 1 dl Nagy-Somlói Furmint száraz fehérbor
- 2 db citrom
- 1/2 kg szélesmetélt tészta
- 1 dl olívaolaj
- 2 dl zöld pesto szósz
- 3 dl tejszín
- 1 ágacska bazsalikom
Elkészítés:
Lépés: 1
A halat kiolvasztjuk, felszeleteljük, és besózzuk. Vajat melegítünk, mikor pezsegni kezd, beletesszük a halat.
Lépés: 2
Lassú tűzön felforraljuk, hozzáadjuk a fehérbort, majd lefedve 5-6 percig tovább főzzük, végül 1 db citromot felszeletelve ráhelyezünk a megpárolt halra.
Lépés: 3
A szélesmetéltet sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és olívaolajjal összekeverjük. A kifőtt tésztára ráhelyezzük a forró halszeleteket.
Lépés: 4
A visszamaradt hal levéhez hozzákeverjük a zöld pesto-t és a tejszínt. Felforraljuk, majd tálalásnál az ételre öntjük.
Lépés: 5
Bazsalikommal és citrommal díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
1326,3 kcal -
Fehérje
53,8 g -
Zsír
73,9 g -
Szénhidrát
104,6 g -
Rost
1,7 g
Szerző: Nagyné Kriszta on 2024.július 17.
Isteni lett!Köszi a receptet!