Vajban párolt tengeri hal pestos szélesmetélttel

2013-09-17
Vajban párolt tengeri hal pestos szélesmetélttel
  • Várható: Vajban párolt tengeri hal pestos szélesmetélttel 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 32perc

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 60 dkg tengeri hal
  • ízlés szerint só
  • 1 dl Nagy-Somlói Furmint száraz fehérbor
  • 2 db citrom
  • 1/2 kg szélesmetélt tészta
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dl zöld pesto szósz
  • 3 dl tejszín
  • 1 ágacska bazsalikom

Elkészítés:

Lépés: 1

A halat kiolvasztjuk, felszeleteljük, és besózzuk. Vajat melegítünk, mikor pezsegni kezd, beletesszük a halat.

Lépés: 2

Lassú tűzön felforraljuk, hozzáadjuk a fehérbort, majd lefedve 5-6 percig tovább főzzük, végül 1 db citromot felszeletelve ráhelyezünk a megpárolt halra.

Lépés: 3

A szélesmetéltet sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és olívaolajjal összekeverjük. A kifőtt tésztára ráhelyezzük a forró halszeleteket.

Lépés: 4

A visszamaradt hal levéhez hozzákeverjük a zöld pesto-t és a tejszínt. Felforraljuk, majd tálalásnál az ételre öntjük.

Lépés: 5

Bazsalikommal és citrommal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    1326,3 kcal
  • Fehérje

    53,8 g
  • Zsír

    73,9 g
  • Szénhidrát

    104,6 g
  • Rost

    1,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kávés-banános turmix
Kávés-banános turmix

Helyezzük a banán darabokat, a frissen főzött kávét, a joghurtot, a fagylaltot és a mézet a turmixgépbe.

Close